Érdekes pletykák keltek szárnyra az iPhone 16 kapcsán



|

Nagy változtatásra készülhet az Apple az iPhone 16-ok esetében.

Épphogy csak megjelent az iPhone 15-ös szériája, már megindultak a pletykák a jövő évben megjelenő 16-os telefoncsaládról. Az persze más kérdés, hogy a fejlesztési időszakban felmerülő ötletekből mit valósítanak meg ténylegesen, és mit vetnek el, vagy tartalékolnak egy következő modellre, szériára.

A legutóbbi pletyka szerint az iPhone következő szériája kapacitív fotósgombot kaphat. Az Apple állítólag azt tervezte, hogy az iPhone 15-ön is kapacitív gombokat fog használni, de mint az már kiderült, a funkciót valamikor a fejlesztés során elvetették.

A héten nyilvánosságra hozott pletyka szerint (mely egy névtelen forrásra hivatkozik), az Apple okostelefonjának új sorozatán a kapacitív fotósgomb a mechanikus oldalsó gomb alatt fog elhelyezkedni, amivel felébreszthetjük vagy zárolhatjuk a készüléket. A funkciójáról még nincsenek pontos információk, de a neve alapján arra következtethetünk, hogy valamilyen kamerafunkciót fog vezérelni. Ha az értesülések igaznak bizonyulnak, az új kapacitív gombok nyomásérzékelőkkel fognak rendelkezni, amik majd reagálnak a gomb megnyomásához használt erő nagyságára. Ez csökkentheti a véletlen gombnyomások esélyét.

Hirdetés

A pletyka szerint nem csak az új gomb lesz kapacitív, vagyis érintésérzékelős, hanem erre cserélik le a meglévő mechanikus akciógombot is, de az oldalsó és a hangerőszabályozó gombok továbbra is mechanikusak maradnak. Az mmWave nyílás állítólag a hangerőszabályozó alá fog kerülni.

Az USA-n kívül értékesített iPhone-ok egyik oldalán kapacitív Action gomb, hangerőszabályzó gombok, SIM-tálca és az mmWave kivágás lenne a pletyka további részletei szerint, ami fizikai szabályozók tekintetében az eddigi legzsúfoltabb iPhone szériát eredményezheti.

Az iPhone 16 termékcsaláddal kapcsolatos pletykák között szerepel még nagyobb kijelző, 5x-ös zoommal bíró kamerák mindkét Pro modellhez, valamint egy új kameraelrendezés az alapmodellhez is.

Bár ez igazán megkapó előzetes, dicsérjük nyugtával a napot. Nem ez lenne az első olyan alkalom, hogy fals információk kerülnek ki, vagy akár az utolsó pillanatban változtatnak a terveken. Jövő szeptemberben meglátjuk.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.