Hirdetés

Érdekes új funkció érkezett a Spotify-ra



|

A zenei streamingszolgáltató mostantól bárkinek bármilyen lejátszási listát elkészít.

Hirdetés

Március elején írtuk meg, hogy alaposan meg fog változni a Spotify, frissebb kinézettel és újragondolt funkciókészlettel. Valószínűleg ezen megújulás következő lépcsőfoka a héten elindított Niche Mixes üzemmód, amely a korábbiaknál nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak, egyben hozzásegíti őket, hogy izgalmas új zenéket ismerjenek meg.

A lejátszási listák készítésének új lehetőségét kínálja. Bár a zenei streamingszolgáltató nem említi külön, de valószínűleg ők is felszálltak a mesterségesintelligencia-vonatra. A Niche Mixes ugyanis a Spotify algoritmusa által összeállított lejátszási listákat gyárt a felhasználóknak.

Hirdetés

Hasonlóra persze korábban is volt már lehetőség, most azonban gyakorlatilag bármit be lehet írni a keresőbe, a Spotify motorja pedig igyekszik az adott szavakkal körülírt helyzethez vagy hangulathoz passzoló dalokat találni. Így például létrehozhatjuk saját reggeli feelgood mixünket, vagy egy olyan lejátszási listát, amelyet nyugodtan énekelhetünk hangosan, vezetés közben. A lehetőségeknek nagyjából csak a fantáziánk szab határt.

Jelenleg azért van egy korlátja a Niche Mixes használatának, a funkció egyelőre ugyanis azok számára érhető el, akik angol nyelven használják a Spotify keresőjét. Az újdonságot a kereső fülre kattintva a Made For You nevű hubon lehet kipróbálni. Itt eleve megjelenik 5-10, automatikusan generált lejátszási lista a korábban meghallgatott zenéink alapján, de a kereső segítségével továbbiakat is készíthetünk.

Ehhez elég beírni a keresőbe, hogy épp milyen hangulatban vagyunk, vagy milyen tevékenység mellé keresünk aláfestő zenét, a sor végére pedig beírni a mix szócskát. Azaz ha a munkahelyi koncentrációhoz lenne szükségünk némi audio-segédletre, keressünk a "work focus mix" szavakra.

Arról egyelőre még nincs információ, hogy a funkció mikor válik elérhetővé magyar nyelven is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.