Hirdetés

Érdemes lehet sietni, ha a Samsungtól akarsz SSD-t venni



|

Áremelésről csiripelnek a borúlátó madarak.

Hirdetés

Amennyiben az ünnepek alatt nem költekezünk ki az utolsó fillérünkig, a január-február hideg estéi remek alkalmat kínálnak arra, hogy a webshopokat járva elgondolkodjunk a számítógépünk fejlesztési lehetőségein, vagy akár egy új konfig összeállításán.

Ha viszont hihetünk a DigiTimes nemrég megjelent jelentésének, akkor nem árthat sietni az SSD megvásárlásával, már amennyiben mindenképpen a Samsungtól szeretnénk beszerezni azt.

Hirdetés

A tajvani portál ugyanis arról számolt be, hogy a koreaiak a saját márkás SSD-ik áremelését fontolgatják, ám az nem derül ki a cikkből, hogy milyen mértékű lehet a drágulás. A lépés mindenesetre azért érdekes, mert a DigiTimes szerint a többi SSD-gyártó ezzel párhuzamosan akár 10%-os csökkentést is végrehajthat, hogy növelje a keresletet a nagy sebességű szilárdtest-meghajtók iránt.

Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy a DigiTimes erősen felemás megítéléssel bír, ami az eltalált jóslatokat illeti, így végképp nem biztos, hogy tényleg be is következik a rettegett áremelés. A Samsung egyébként erős pozíciókkal bír az SSD-piacon, mivel házon belül tudja előállítani a tárolókhoz szükséges NAND-chipeket és kontroller-chipeket is.

Az előbbiek kapcsán nemrég került a hírekbe, hogy a kínai Hszianban kitört tömeges koronavírus-fertőzés miatt a Samsung kénytelen volt visszafogni a helyi termelését, ami a becslések szerint a koreaiak teljes NAND-gyártásának 40%-áért, és a globális mennyiség 7%-áért felel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.