Hirdetés

Érdemes odafigyelni, hogy sose merüljön le teljesen a mobilod



|

Elmondjuk, hogy miért nem éri meg teljesen lemeríteni az eszközeidet.

Hirdetés

Manapság szinte már mindenki zsebében ott figyel minimum egy darab okostelefon, és miközben ezeket egyre több feladat elvégzésére tudjuk használni, a felhasználók egy jelentős része még mindig nem tudja, hogyan érdemes tölteni és karbantartani ezek akkumulátorait. Persze a csere egy idő után elkerülhetetlen, egy kis odafigyeléssel hosszú hónapokkal kitolhatjuk az energiaforrás élettartamát.

Sokan még mindig nem fogadták el, hogy érdemes inkább napközben tölteni a telefonjukat, pedig ilyenkor sokkal jobban megfigyelhető a töltés sebessége és állapota, így nem történik meg az, amivel pont az éjszakai töltés okoz kárt; nem tölt túl a telefon, ugyanis nem jó, ha az akkumulátor 100%-ig van feszítve.

Hirdetés

A túlnyomó többségben lítium-ionból készülő források élettartama közvetlenül összefügg a töltési ciklusok számával, ami azt tartja számon, hogy hányszor volt nulláról töltve az akksi.

Szerencsére a gyártók is odafigyelnek, hogy segítsenek a megelőzésben, az újabb Samsung és Pixel készülékek például 80-85%-ban maximalizálják a töltést. A ma használt akkumulátorok körülbelül 4-500 ciklusra vannak hitelesítve, mielőtt használhatatlanná válnak, ami soknak tűnhet, egy olyan felhasználónál azonban, aki nem figyel különösebben oda a készülékére, simán hetente akár többször is kinullázódhat egy akkumulátor.

Végül, de nem utolsósorban arra is érdemes odafigyelni, hogy töltés közben ne melegedjen túl a telefon. A hőtermelés teljesen természetes ilyenkor, érdemes azonban odafigyelni, és ha kell, segíteni a telefonnak, hogy 0 és 35 celsius között maradjon, ha ugyanis túlmelegszik, jelentősen visszavehet a töltési sebességből. A mérnökök szerint egyébként a 15 fok a legideálisabb hőmérséklet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.