Hirdetés

Érintés nélküli gesztusvezérlést is támogat az LG G8 ThinQ 3D-s kamerája



|

Az LG megint árulkodott a bemutató előtt, ezúttal arról, hogy mire lesz képes az előlapi ToF kamera.

Hirdetés

Az LG hamarosan (február 24-én) lerántja a leplet a G8 ThinQ csúcsmobiljáról, de szokás szerint már a bemutató előtt árulkodik egy ideje. Felfedte például, hogy csúcsminőségű hang jön majd a minőségi OLED-kijelzőből, illetve azt is elárulta, hogy az előlapra 3D-s érzékelésre képes ToF kamerát szerel

Hirdetés

Most arról beszélt a dél-koreai cég, hogy a ToF kameramodul konkrétan mire lesz jó, nem csak a G8 ThinQ-ban, hanem úgy egyébként. 

Az LG szerint a ToF modul különféle információk érzékelésére alkalmas, és a távolság számításával egy objektum mozgását is képes figyelni, miközben méri az időt, ami alatt a sugarak visszaverődnek az adott elemről. 

A többi 3D-s technológiához képest ez kevesebb helyet igényel, kevesebbet fogyaszt, ideális a mobilokba. Képes biometrikus azonosításra, támogatja a VR-t, a kevert valóságot és a mozgásérzékelést, gesztusérzékelést. 

Állítólag a G8 ThinQ még úgy is vezérelhető lesz ennek hála, ha meg sem érintjük. A konkrétumok egyelőre titkosak, de a cég arra utalt, hogy egy hideg napon nem kell levennünk a kesztyűt vagy megérintenünk a kijelzőt, a készülék érintésmentes gesztusvezérléssel is irányítható lesz. 

A gyártó azt reméli, hogy a technológia a viselhető eszközökben, PC-kben, elektronikai eszközökben és autókban is elterjed. Az autókban a klíma és a navigáció úgy lenne irányítható, hogy az útról le sem kell vennünk a szemeinket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.