Hirdetés

Érintőceruzás támogatást kaphat az összehajtható iPhone



|

A soha véget nem érő iPhone-pletykák sorában most épp a régen várt összehajtható modell kerül terítékre.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy az iPhone 13-ban is felbukkanhat az androidos fronton már megszokott trükknek számító mindig aktív kijelző, a legfrissebb pletykában viszont már egy izgalmasabb almás mobilé a főszerep.

Az összehajtható iPhone az Apple egyik legtöbbet találgatott terméke, miközben a szigorúan titkolózó cég részéről sosem hangzott el olyan állítás, hogy elő is fognak rukkolni vele. Ettől persze még szaporodnak a spekulációk, a napokban például az Omdia nevű piackutató jósolta meg, hogy 2023-ban kerülhet sor a különleges mobil bemutatójára.

Hirdetés

Ezúttal pedig a pekingi EqualOcean elemzőcég szállt be a latolgatásba, szintén 2023-at jelölve meg a leleplezés éveként. Ennél viszont sokkal érdekesebb, hogy jelentésük szerint a készülék az érintőceruzákat is támogatni fogja. Az Apple-zsargonban ez az Apple Pencilt jelenthetné, hacsak nem állnának elő egy teljesen új kiegészítővel a hajtogatós iPhone kedvéért. Érdekesség, hogy ez szintén egybecseng az Omdia előrejelzésével.

Az EqualOcean továbbá a kihajtott képernyő várható méretében is egyetért az Omdiával, 7,3 és 7,9 hüvelyk közé várva a megjelenítő nagyságát. Összehasonlításként: az Apple jelenlegi legnagyobb telefonja, az iPhone 12 Pro Max 6,7 hüvelykes, míg a legkisebb táblagépük, az iPad Mini 7,9 hüvelykes megjelenítőt kínál.

Akármilyen jól hangzik azonban, hogy két forrás is hasonló dolgokat jósol, az ilyen merész pletykákkal azért nem árt óvatosan bánni. Az EqualOcean és az Omdia ugyanis nem tartoznak az olyan jól értesültként kezelt Apple-suttogók körébe, mint például Mark Gurman, Ming-Chi Kuo, vagy Jon Prosser, ami persze még változhat is, ha bejönnek a hajtogatós iPhone-ra vonatkozó jóslataik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.