Hirdetés

Érintőképernyőt is kapott az Archos Hello otthoni asszisztens



|

A 130 eurós otthoni asszisztenst Android rendszer hajtja, és nagy kijelzője is van.

Hirdetés

A Google a múlt hónapban mutatott be egy okoskijelzős platformot, amelyre a Google Assistant segítségével építhetnek kijelzővel felturbózott okoshangszórókat a gyártók. Lesz ilyen Lenovo, LG, JBL és Sony márkajelzéssel is. 

Hirdetés

A jelek szerint a francia Archos sem szeretne kimaradni. A cég ugyanakkor nem a Google platformjára épít, hanem csinált egy olyan otthoni asszisztenst, ami Android Oreo rendszert futtat. Ez az Archos Hello, és elvileg idén nyáron, 130 euróért érkezik meg a boltokba. 

Ennyi pénzért egy 7 hüvelykes HD-kijelző jár, de 180 euróért már 8,4 hüvelykesre és full HD-sra nő a panel. Mindkettőnek vannak hangszórói, hátul fa panelek, és olyan kialakítás, aminek hála fekvő és álló módban is használható az eszköz. 

Az érintőkijelző alatt 4-magos processzor, 2 GB RAM, 16 GB tárhely, 5 megapixeles kamera és egy 4000 mAh-s akkumulátor rejtőzik. WiFi és Bluetooth szintén van, vezeték nélkül az üzemidő néhány óra lehet. 

Alapvetően egy szokatlan formájú táblagépről van tehát szó, ami mindenesetre sokkal hasznosabb lehet, mint egy Google Assistant-képes okoskijelző. Jó kérdés, hogy a fogyasztók mit értékelnek majd többre, elvégre az Amazon Echo szériája azt is megmutatta már, hogy a kevesebb néha több. Az Archos Hello mindenesetre kezeli majd a YouTube-ot, a Google keresőjét, a Google Play Zenét és a Google Duót is (többek között). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.