Hirdetés

Érkezik a zajszűrős AirPods Max, az Apple új fejhallgatója



|

Az Apple még egy nagy dobással egészen biztosan készül az évre, bemutatta legelső fejhallgatóját, melyben aktív zajszűrő is van.

Hirdetés

Koronavírus ide vagy oda, az Apple továbbra is remekül teljesít pénzügyileg, így semmi sem sarkallja a céget a lassításra. Ennek következtében ebben az évben a kötelező új iPhone széria mellett a cég többek között előállt saját a chipekkel készült MacBookjaival és debütált az új iPad Air is, de a jelek szerint az almások még előhúztak a mellényzsebből egy nagy dobást: az AirPods Max fejhallgatót.

A nemrégiben bemutatott, már előrendelhető eszköz lesz az első olyan zajszűrős fejhallgató, melyen az Apple logó virít, ezzel a cég végre beérte az ilyen téren jóval előrébb járó konkurenciát. A vezetéknélküli AirPods Max öt színben érkezik: space gray, ezüst, égszínkék, zöld és rózsaszín.

Hirdetés

A mágnesen csatalakozó párnák kifejezetten kényelmesnek tűnnek és könnyen cserélhetők. A cég szerint az eszköz a speciális kialakításának köszönhetően "gazdag, mély basszusra, pontos középhangzásra és éles, tiszta magasságokra" képes.

Az AirPods Max ezen felül érzékeli, ha levesszük a fülünkről, így azonnal leállítja a lejátszást. Magán az fejhallgatón képesek vagyunk szabályozni a hangerőt, megállítani és elindítani az éppen játszott számot, fogadni hívásainkat és aktiválni Sirit.

A gyártó állítása szerint az eszközök 20 órán át bírják egyetlen töltéssel, de egy gyorstöltési funkciónak hála lehetőség van rá, hogy 5 perc alatt 90 percnyi töltöttséget vegyen fel, ha nagyon kell sietnünk.

Rossz hír, hogy az Apple továbbra sem hajlandó USB-C-t használni, maradt a Lightning - extra kiegészítőként vásárolható egy olyan Lightning kábel is, melyen keresztül vezetékesen is használhatjuk az eszközt. Ugyanígy külön vásárolható egy "okos tok" is, melybe helyezve a fejhallgató automatikusan energiatakarékos üzemmódra vált.

Az AirPods Max ezek alapján semmi olyan újdonságot nem hoz, amit ne láttunk volna már a konkurenciáknál, azonban egy figyelemre méltó tulajdonságát fontos kiemelni. Az eszköz képes felismerni, hogy éppen melyik eszközünket használjuk, így magától vált  iPhone, Mac és iPad között. 

Apple termékről beszélünk, így aki azt gondolta, hogy a malacpersely hasában csörgedező apró elég lesz a megvásárlására, annak sajnos csalódnia kell (hacsak nincs egy zeppelin méretű malacperselye). Az Apple honlapján 549 dollárért, azaz  162 ezer forintért találjuk meg az AirPods Maxet - ez az ár a hazai forgalmazóknál valószínűleg inkább 200 ezer forint körül mozog majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.