Hirdetés

Érkezik az új Sony Xperia 1 VI, ezek a változások jöhetnek vele



|

Az Xperia 1 VI a pletykák szerint az elődjénél hosszabb szoftvertámogatással érkezik majd.

Hirdetés

A Sony csúcsmobiljai évről évre kiemelkednek a piac hasonló kategóriás készülékei közül azáltal, hogy mindig igyekeznek valami pluszt nyújtani, újat hozni az előző évhez képest. A kameraképességekre eddig is sokat adó gyártó idén sem hazudtolja meg magát, és különös figyelmet fordít a telefon ezen területére.

Május 15-én várhatóan bemutatkozik a cég új okostelefonja, az eddigi rendszert követve Sony Xperia 1 VI néven. A brand soron következő zászlóshajójával kapcsolatosan - ágazati jó szokás szerint - már egy sor új információ szivárgott ki korábban. A hamarosan érkező új funkciókat két hivatalos teaser videóban mutatta be hétvégén a gyártó részletesen.

Korábban nem sok dolog derült még ki a debütálás előtt álló telefonokról, az elmúlt egy hónap során viszont számos pletyka és szivárgás látott napvilágot az Xperia 1 VI-tal és az Xperia 10 VI-tal kapcsolatosan is. Most maga a gyártó is beszállt ebbe a "játékba" azzal, hogy utalásokat tett az újdonságokra.

Hirdetés

Az egyik videó elején azt a kamerát láthatjuk, amely az Xperia 1 VI-ot fogja erősíteni. Az előzetes kiszivárgások alapján a Sony egy olyan új teleobjektív rendszert épített be, amely zökkenőmentesen tud zoomolni 85 mm-től 170 mm-es egyenértékű gyújtótávolságig, vagyis nagyjából 7-szeres optikai zoomig.

Bár a Sony egyelőre nem erősítette meg az új tartozék tulajdonságait és képességeit, igyekszik azt a benyomást kelteni, hogy az Xperia 1 VI felülmúlja elődje 125 mm-es, azonos gyújtótávolsággal egyenértékű csúcsértékét. Ezen kívül arra is utal a megjelent felvételek egyike, hogy az új Sony telefon a Bravia okostévé kijelzőtechnológiáját veheti majd kölcsön.

Az ugyan még nem derült ki, hogy a Sony valamilyen módon tervezi-e összehangolni a két készülék működését, ám az korábbi értesülésekből már tudható, hogy május 15-én megjelenő Xperia 1 VI 120 Hz-es OLED kijelzővel kerül majd a boltok polcaira. Az azonban különbség lesz a korábbiakhoz képest, hogy a megszokott 21:9-es képarány helyett 19,5:9-es kijelzőt kap a széria új tagja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.