Hirdetés

Erre a mobilra nem kell vigyáznod, mindent kibír, de ne örülj nagyon!



|

Összeállt a Motorola és a Bullitt, hogy készítsenek egy vagány mobilt, amit dobálhatsz, sőt, el is mosogathatsz, ám egy apró bökkenő is csúszott az izgalmasnak tűnő receptbe.

Hirdetés

Ne lepődj meg, ha nem sokat mond számodra a Bullitt név - egy 12 éve működő és sikeres cégről van szó, ám ahelyett, hogy a rivaldafényt választotta volna, helyette a háttérben segédkezett olyan cégeknek, mint a Cat, vagy éppen a Land Rover.

A Cat telefonokról már hallhattál: ezek a strapabíró, mindennek ellenálló, de kissé elavult mobilok speciális célközönség számára. Nos, a Motorolával összeállva most olyan mobilt készített a Bullitt, ami amellett, hogy strapabíró, még menő is. Legalábbis szerintük.

Motorola defy

A Motorolát nem kell bemutatnunk: bár itthon nem túl népszerű, azért termékei rendre rátalálnak annyi felhasználóra, hogy a cég életben tudjon maradni. Ez különösen igaz az utóbbi időkre, amikor is ráálltak az olcsóbb, de 1-1 paramétert tekintve kiemelkedően teljesítő modellek fejlesztésére.

A Bullitt a Motorola G9 Play-t kapta el és alakította át úgy, hogy az a legújabb és legszigorúbb MIL-810H szabványoknak is megfeleljen. De mit is jelent ez?

 

Hirdetés

Nos az új telefont

  • leejtheted 1,8 méter magasból - bármilyen szögből
  • teljes vízállóság minimum 2 éven keresztül
  • teljes porállóság minimum 2 éven keresztül
  • -30 és +75 Celsius fok közötti hősokk-elleni védelem
  • -25 és +55 Celsius fok között képes működni
  • 500 Hz-es rázásnak is ellenáll
  • 100x egymás utáni leejtés 1 méterről
  • teljes karcállóság (0,7 mm-es Gorilla Glass Victus)
  • mosható, fertőtleníthető szappannal és alkoholos szerrel is
  • csavarás, nyomás, szorítás elleni védelem
  • 95%-os páratartalomban is tartósan használható
  • 48 órát kibír a sós vízpárlatban

Láthatod, hogy ez már rég nem a tavaly nyáron bemutatott, alsókategóriás G9 Play, amit ki is emelt a Bullitt embere a bemutató során: az egész telefont újraépítették, hogy sokkal masszívabb legyen.

A mobilt többrétegű extra pajzzsal vették körbe, amelynek hátlapja ráadásul csúszásmentes, így kevesebb az esély rá, hogy kiesik a kezedből. Még a Type-C portot is speciális membránnal látták el, hogy a vízállóság tartós és garantált legyen.

Mindezek tetejébe a névválasztásra is ki kell térnünk: a defy a Motorola egyik első androidos telefonja volt és az egyik legelső strapamobil, így egészen szép sikereket ért el.

És a feketeleves

A strapabíróságot mindenki szereti, ám a telefon belseje már nem ad okot ekkora örömre. A Snapdragon 662 SoC-hez 4 GB RAM és  64 GB tárhely kapcsolódik, a kijelző azonban csupán HD+ felbontású.

A főkamera 48 MPixeles, ám a kiegészítő két szenzor csak 2-2 MPixeles, így túl jó képeket ne várj tőlük. Van NFC és jack csatlakozó is, sőt, ujjlenyomat-olvasó a hátlapon, viszont 5G nincsen, a 11 mm vastag telefon tömege pedig tekintélyes, 232 gramm. Ezt csak részben magyarázza az 5000 mAh-s akkumulátor, amit 20 wattos gyorstöltéssel is feltölthetsz.

A Motorola defy a szerénynek számító specifikációk és tekintélyes méret ellenére még lehet sikeres is, ám ebben az sem segít, hogy az Android 11-re(!) nyár végéig várni kell, ráadásul ezért 329 eurót kell a kasszánál hagyni, ami igen sok még egy ilyen strapabíró okostelefonért is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.