Hirdetés

Videón minden, amit a Samsung Galaxy Fold tud



|

A Samsung közzétett egy 4 perces, hivatalos videót - ebben megismerhetjük, hogy mire lesz jó a gyártó első összehajtható mobilja.

Hirdetés

A legtöbben úgy gondolják, hogy a Huawei odacsapott a Samsungnak, amikor bemutatta a saját elképzelését, és egyben a világ első kifelé hajtogatós mobilját. A Samsungnak azonban vannak érvei az egyébként kedvezőbb árú Galaxy Fold mellett. A dizájn a koreai cég szerint nem csak biztonságosabb és praktikusabb, de sorozatgyártás és időtállóság szempontjából is jobbnak tűnik, mint a Mate X. Ezt persze úgyis mindenki maga fogja eldönteni, hiszen most nem is ffeltétlenül két cég, hanem egy új termékkel kapcsolatban két, nagyjából különböző fejlesztési irány áll szemben egymással, de ilyenkor teljesen egyértelmű, hogy mindegyik fél elkezdi bizonygatni saját igazát.

Hirdetés

A Samsung érthetően arra koncentrál, hogy meggyőzze az embereket a saját hajtogathatós módszerének előnyeiről. Épp ezért készült egy hivatalos videójuk is, amely pont a fenti célok érdekében nem csillogó-villogó marketinghalmaz, hanem közelebb áll egy valódi bemutatóhoz. Az látható benne, hogy a Galaxy Fold miként használható a mindennapok során, a gyakorlatban, illetve milyen funkciókat kínál, és miért nem csak egy hangzatos őrület az összehajtható mobil, hanem inkább egy praktikus dolog. Az élmény hangsúlyozása miatt zene sincs a háttérben, sőt, hangok vagy narrátor sem hallhatóak. 

A képek és klipek vamóban meggyőzőnek tűnnek, jó pont az is, hogy a Galaxy Fold vezeték nélkül tudja tölteni a Galaxy Watch Active okosórát és a Galaxy Buds fülhallgatót is. A váltás pedig különösen egyszerű a nyitott és a zárt módok között. A könnyen zsebre vágható eszköz több színben is látható, az egyik legérdekesebb jelenet pedig 2:05 körül bukkan fel. A Google Térkép zökkenőmentesen áll át a kis képernyőről a nagyra, a fotószerkesztésnél szintén nincs késlekedés, a játékok is meggyőzőek, ahogyan videót nézni vagy videotelefonálni is telitalálat a készülékkel. 

Persze azt is tegyük hozzá, hogy ez egy kontrollált demó volt, ráadásul a szerkesztések elrejthetik az esetleges szoftverhibákat. A szakértők szerint azonban most mégis a Huawei emberein a sor, hogy meggyőzzék a közönséget, a Mate X is van olyan sokoldalú és kiforrott, működik olyan simán, mint a Galaxy Fold. A Huawei viszont komoly kritikát is kapott: használat közben bizony a Mate X kinyitott kijelzőjén észrevehetően látszik a hajlítási sáv, vagyis a képernyő kinyitott állapotában egyáltalán nem egyenes felszínű. 

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Frissítés: a Samsung valamiért törölte a hivatalos fiókjából a videót, de az szerencsére több helyen is elérhető (itt-ott már hangalámondással). Emellett a Samsung egy másik fiókjából is hozzáférhető. Szóval ha esetleg egyszer csak a mi cikkünkből is elérhetetlenné válna, kattintgassátok végig ezeket a linkeket is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.