Hirdetés

Értelmetlen események jelentek meg a Google Naptáradban? Nem vagy egyedül!



|

Sokan panaszkodnak arra, hogy a különböző hírlevelek már nemcsak levelezésüket, hanem a kalendáriumot is teleszemetelik.

Hirdetés

A Google Naptár egyik kifejezetten hasznos funkciója, hogy különböző eseményeket automatikusan felismer, és azokat betervezi a beosztásunkba. Ha például online veszünk repülő- vagy vonatjegyet és azt megkapjuk emailben, akkor az utazást automatikusan betervezi a naptárunkba. A feature-t azonban rosszhiszeműen is lehet használni, és természetesen sikerült ezen a téren is túlmenni az egészséges határon.

A különböző közösségi platformokon és fórumokon egyre többen panaszkodnak arra, hogy a Google Naptár gyakorlatilag bármilyen emailből képes automatikusan eseményt generálni, ez pedig komoly kellemetlenségeket okoz a felhasználóknak.

Hirdetés

Elsősorban hírlevelekből és egyéb marketing-célú megkeresésekből készülnek egésznapos események és emlékeztetők, sok esetben olyan emailek alapján, amiket a címzettek még meg sem nyitottak.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozza a problémát, de amíg a Google meg nem találja a hiba forrását, érdemes egyszerűen letiltani ezt a funkciót.

Ezt úgy tehetjük meg, hogy a Naptár megnyitása után a Beállítások >> Események a Gmailből fülön kivesszük a pipát a megfelelő helyről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.