Hirdetés

És már megint leállt a Facebook



|

A hétfői hibától független, de ahhoz hasonló baki miatt ismét nem működtek a Facebook szolgáltatásai rövid ideig.

Hirdetés

A hét legfontosabb híre volt, hogy hétfőn hat órára leállt a Facebook és a vállalat többi platformja, így az Instagram, a WhatsApp, a Messenger, és még az Oculus VR-t is érintette a kimaradás. Ezt követően a legkevésbé sem volt szüksége újabb problémákra a közösségi média óriásának, pénteken mégis újabb, hasonló okokból eredő zavar állt be a szolgáltatásaikban.

Péntek este, magyar idő szerint fél tíz körül posztolt mind a Facebook, mind az Instagram hivatalos Twitter-fiókja arról, hogy tudnak az appjukat és weboldalukat érintő problémákról, és dolgoznak a kijavításán.

Hirdetés

A TechCrunch beszámolója szerint már harminc perc után sikerrel jártak, de talán a PR-csapatok óvatosságának köszönhetően csak másfél órával az első üzenetek után, nagyjából hazai idő szerint 11 órakor írták ki mindkét oldalra, hogy ismét minden a megszokott mederben folyik.

A lap egyébként a Facebooktól azóta választ kapott az újabb (igaz, jelentősen rövidebb) leállás okára vonatkozó kérdésükre, a cég elmondása alapján a hétfőihez hasonlóan ezúttal is a hálózati eszközeik beállításainak változtatásából eredt a hiba, de egyben kiemelték, hogy a pénteki akadozás oka nincs összefüggésben a hétfői elrontott router-konfigurációval.

A két platform Twitter-üzeneteire érkezett reakciók alapján úgy tűnik, a felhasználókat kevésbé érintette mélyen a legutóbbi, második hiba, ugyanis sokan a letiltott fiókjukkal, vagy új fejlesztések javaslataival kapcsolatos üzenetekkel reagáltak a közleményekre.

Ezzel együtt érkezett olyan felháborodott tweet is, aminek szerzője vállalkozása üzemeltetéséhez támaszkodik a Facebookra és az ott futó hirdetésekre, ő és a hozzá hasonló kisvállalkozók számára valószínűleg nagyobb probléma, hogy a héten másodszor voltak zavarok a szolgáltatásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.