Hirdetés

Etikus viselkedésre kényszerítené az EU a nagy tech cégeket



|

Állítólag már készül a lista, amelynek szereplőire szigorú szabályozásokat vet ki az EU azért, hogy a kisebb cégek is versenyképesek maradhassanak.

Hirdetés

Nagy port kavart nemrég, hogy az amerikai kongresszus szerint ideje lenne feldarabolni az olyan nagy tech cégeket, mint az Apple, az Amazon, a Facebook vagy a Google, mert mindegyik élvezi a monopolhelyzetét, és vissza is él azzal.

Az ilyen vélemények megjelenése után nem nagy meglepetés, hogy az EU is szigorításokat tervez. A Financial Times úgy tudja, hogy az EU konkrétan egy lista összeállítására készül, az erre felkerülő nagy tech cégeket pedig szigorú szabályozásoknak vetnék alá. 

Hirdetés

Állítólag 20 nagy céget tennének rá a kérdéses listára, és mindnek átláthatónak kell majd lenni, valamint több adatot kell megosztani. Azt egyelőre nem tudni, hogy mely cégek kerülnek fel a listára, de a cél az, hogy a kisebb vállalatok versenyképessége javuljon. 

Az EU a jelentések szerint még idén összeállítja a listát, és el szeretné érni, hogy bírságok nélkül is nagyobb odafigyeléssel, etikusabban működjenek az óriásvállalatok. Mindebből adódóan idővel a felhasználóknak is jobb lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.