Hirdetés

Európában is elrajtolt, új képességekkel erősít a Google chatbotja



|

Már Magyarországról is rávethetjük magunkat a Google chatbotjára.

Hirdetés

A Google még februárban jelentette be, hogy Bard néven egy ChatGPT-szerű, mesterséges intelligenciás chatbotot indít útjára, amely az OpenAI nagy népszerűségnek örvendő szöveggenerátorával ellentétben nem a GPT nyelvi modellre, hanem a keresőóriás által házon belül kifejlesztett PaLM-re épül.

A platform végül májusban vált várólista nélkül is hozzáférhetővé, ám akkor Európa még kimaradt a rajtból, de a terjeszkedést most folytatta a vállalat.

Hirdetés

A Google a hivatalos blogján jelentette be, hogy immáron az öreg kontinens országaiban és Brazíliában is elindult a Bard kísérleti üzemmódja. Ennek eléréséhez csak a Bard weboldalára kell navigálni, majd elfogadni az üzemeltető adatvédelmi nyilatkozatát, és máris indulhat a beszélgetés. Az algoritmus több mint 40 nyelven kommunikál, köztük a magyarral.

Ezzel pedig még nincs vége a jó híreknek, a Google ugyanis a terjeszkedés alkalmából néhány új extrával is felturbózta a Bardot. Ezeknek hála a felhasználók már szabályozhatják a válaszok stílusát (pl. tömör, profi, hétköznapi), illetve a csevegő már hangosan is képes felolvasni azokat. Hasonlóan hasznos újdonság, hogy mostantól kitűzhetünk és átnevezhetünk beszélgetéseket, amelyeket így később is könnyen megtalálunk, és igény esetén visszatérhetünk hozzájuk.

Mindezek mellett a keresőóriás lehetővé tette, hogy közvetlenül megosszuk a Bard válaszait a barátainkkal, a Google Lens segítségével pedig már a kép-alapú bevitelekkel is megbirkózik a platform. A mostani bővítéssel több mint 180-ra ugrott a chatbotot támogató régiók köre, de a cég azt ígéri, hogy később újabb országok csatlakoznak a listához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.