Hirdetés

Európában jelenik meg először a Motorola Edge 30, megvan az ára is



|

A középkategóriát szeretné meghódítani a Motorola Edge 30, ami a csúcskészüléknek számító Edge 30 Pro visszafogottabb változata.

Hirdetés

A napokban több pletyka is napvilágot látott a Motorola belépőszintű mobiljairól, a moto e3-2ről és a moto g52-ről is, de az immár a Lenovo égisze alá tartozó gyártó nem csak ezt a szegmenst célozza meg. Ennek megfelelően szerdán bemutatták legújabb középkategóriás készüléküket, a Motorola Edge 30-at is, ami a korábban megjelent Edge 30 Pro kistestvére lesz. A gyártó szerint egy kifejezetten kompakt mobillal, sőt, a legvékonyabb 5G-s okostelefonnal álltak elő.

Az Edge 30 a Pro változatnál kisebb, 6,5 hüvelykes, FHD+ felbontású kijelzőt kapott, amit 144 Hz-es képfrissítéssel használhatunk, HDR10+-támogatása miatt pedig nem lesz rossz rajta videókat nézni, akár a beépített hangszórókon sem, amiből kettőt kapunk, így a sztereó hangzást is élvezhetjük. Az Edge Próban helyet kapó Snapdragon 8 Gen 1-es processzor helyett az attól teljesítményben némileg elmaradó 778-as chip került a normál Edge 30-ba, emellett maximum 8 GB memóriával és 256 GB tárhellyel szerelik fel ezeket a mobilokat.

Hirdetés

A hátlapi kamerák tekintetében maradt ugyanaz a konfiguráció (egy-egy 50 megapixeles széles- és ultraszéles látószögű kamera és egy 2 megapixeles mélységérzékelő), viszont 8K-s helyett ezekkel csak 4K-s (egyébként HDR10-es) videót vehetünk fel, a 60 megapixeles előlapi kamerát pedig egy szerényebb, 32 megapixeles érzékelőre cserélték. A specifikációk kapcsán még megtudtuk, hogy nemcsak út közben, hanem otthon is gyorsan netezhetünk az 5G mellett a Wi-Fi 6E támogatásának köszönhetően. A készülék élettartamát pedig egy 4020 mAh kapacitású akksi határozza meg, amit elméletileg 30 wattos teljesítménnyel tölthetünk majd.

A Motorola Edge 30 először Európa bizonyos országaiba érkezik meg, 449 eurós és 99 centes ajánlott fogyasztói áron, ezt követően jelenik meg Ázsiában, Ausztráliában, és Latin-Amerikában. Észak-Amerikában viszont nem ez, hanem egy másik Edge készülék kerül majd piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.