Hirdetés

Európában már működnek az első 5G-s antennák



|

Berlinben kezd a Deutsche Telekom, de a nyár végére 20 további helyszínen is lesz 5G-s lefedettség.

Hirdetés

A Deutsche Telekom megerősítette, hogy Európában már működnek és üzemben vannak az első 5G-s antennái. Mindez azért is meghatározó, mert a vállalat számos európai piacon van jelen, és Nagy-Britanniában a 4G-t szolgáltató EE egyik tulajdonosa is. 

Hirdetés

Miután élen járt a 4G európai bevezetésében, a pozícióját most még jobban megerősítené. A szolgáltató egyelőre Németországban, Berlinben helyezett el 5G-s antennákat, amelyek egy 5 kilométer széles területet fednek le. Ezeket már a gyakorlatban is használják, vagyis nem tesztüzemről van szó. 

Azt is megerősítette a vállalat, hogy a nyár végéig további 20 helyszínre telepítenek még 70 antennát. A cél az, hogy Berlinből kiindulva fokozatosan építsék ki a hálózatot. Ha minden a terv szerint halad, akkor 2020-ra mindenki elérheti az 5G-t. 

A Deutsche Telekom törekvései ellenére Európa lemarad Észak-Amerikához és Ázsiához képest. Az amerikai 5G-s hálózatok már az év végén működésbe léphetnek. 

Konkrét indulási dátum egyelőre nincs, de a szolgáltató reményei szerint az első 5G-s okostelefonok érkezésére minden készen áll majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.