Hirdetés

Európából is kitilthatják a Huawei 5G-s eszközeit



|

Brüsszeli források szerint az Európai Bizottság azt fontolgatja, hogy kitiltja Európából a Huawei 5G-s eszközeit.

Hirdetés

A Reuters brüsszeli forrásoktól úgy értesült, hogy az Európai Bizottság jelenleg is azt fontolgatja, hogy teljes mértékben kitiltja Európából a Huawei minden hálózati eszközét, ami a kontinensen használt 5G-s hálózatok kiépítését segítené. 

Hirdetés

Amerika már korábban így tett, miután a Huaweit nemzetbiztonsági fenyegetésnek ítélte meg. Amerikát aztán Ausztrália követte a sorban. Mindkét ország attól fél, hogy a Huawei a fogyasztók és a cégek után is kémkedik, és egy hátsó kapun küldi el az információkat a kínai kormánynak. 

A vezeték nélküli hálózatok szolgáltatóit képviselő GSMA ugyanakkor attól tart, ha a legfőbb piacokon betiltják a Huawei eszközöket, akkor az az iparágat több évvel löketi vissza a fejlődésben. A GSMA ebben a hónapban válságmegbeszélést tart a Huawei-ügy kapcsán. 

Az európai és az amerikai politikusok egyébként nem csak a hátsó kapuktól tartanak, hanem attól is, hogy a kínai kormány kötelezi a kínai cégeket, hogy segítsék a vezetést titkosszolgálati ügyekben. Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és Liang Hua, a cég elnöke hiába biztosítottak mindenkit, hogy a Huawei nem kémkedik senki után, és a cég soha, semmilyen körülmények között nem ártana egyetlen országnak vagy félnek sem, a pletykák továbbra sem foszlottak szerte. 

A Huawei a hálózati szektor globális vezetője, és a GSMA úgy véli, hogy ha a szolgáltatók nem használhatnak Huawei eszközöket, akkor a legmodernebb technológiákról is le kell mondaniuk. Apró érdekesség, hogy a GSMA az a szervezet, amely a februári MWC-t is rendezi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.