Hirdetés

Az EU átmenetileg betilthatja az arcfelismerést



|

Fontolgatják a technológia átmeneti betiltását annak érdekében, hogy a törvényalkotás képes legyen utolérni.

Hirdetés

Az EU vezetése jelenleg is próbálja kitalálni, hogyan szabályozhatnák jobban a fejlődő technológiákat. Miközben a mesterséges intelligenciát maga Sundar Pichai is szabályoztatná, addig az EU az arcfelismerés miatt is aggódik. Ami azt illeti, 3-5 évre akár be is tilthatják, hogy a törvények felzárkózzanak. 

Hirdetés

Az internet korszakának sötét témáival kapcsolatban igen lassan születnek meg a szabályozások, amire jó példa, hogy nagyjából 20 évig senkit nem érdekelt, kikhez, hogyan és miért kerülnek az emberek személyes adatai. Az EU újabb hasonló hibát nem akar elkövetni, ezért megfelelően szabályozná az újabb technológiákat. 

Az AI pedig az EB szerint fenyegetést jelenthet a magánszférára és az emberi jogokra, főképp a távoli biometrikus felismerés miatt. Az EU átmenetileg betilthatja az arcfelismerés használatát, az így nyert 3-5 év alatt pedig azonosítanák és kidolgoznák a szükséges lépéseket a kockázatkezelés érdekében. A szakértők is arra figyelmeztetnek, hogy érdemes megnézni, miként használja Kína kormánya a technológiát: a közösségi megfigyelés nem biztos, hogy egy olyan távoli jövőkép, amiben mindenki szeretne élni. Fejlemény ez ügyben februárban várható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.