Hirdetés

Évekig tartó kijelzőhiány következhet



|

A hajlékony OLED-kijelzők iránt akkora kereslet van, hogy évekbe telik majd a szakértők szerint, mire sikerül azt teljes mértékben kiszolgálni.

Hirdetés

Miután kiderült, hogy az Apple az iPhone 8-cal kezdődően hajlékony OLED-képernyőkre vált, egyből felbukkantak a hírek, hogy hiány lesz az effajta kijelzőkből. 

Hirdetés

Egyesek már azt feltételezték, hogy az Apple prémium, tizedik évfordulós modellje nem is jelenhet meg időben mindezek miatt. Azóta kiderült, hogy ennyire nincs nagy probléma, azonban a hajlékony OLED-panelek valóban hiánycikknek bizonyulnak, a gond valós. 

A kínai Sigmaintell elemzőcég szerint a következő években kijelzőhiánnyal küzd majd a szektor. 

Jelenleg a Samsung a legnagyobb gyártó a műanyag OLED-kijelzők (POLED) piacán, ezek a panelek kerülnek a dél-koreai cég zászlóshajóiba is. 

Mivel az Apple is beszállt a játékba, ezért a kínai gyártók saját POLED-gyárakat építenek a következő évben, a beruházások összértéke meghaladhatja a 30 milliárd amerikai dollárt. 

Az elemzők szerint azonban 5 évbe is betelik majd, mire ezek az üzemek stabil termelésre lesznek képesek, addig pedig a Samsung marad az úr a piacon. Az LG Display ügyes stratégiával törhet némi borsot a riválisa orra alá, ugyanis mindent megtesz, hogy már a jövő évtől OLED-paneleket szállítson az Apple-nek. 

A kínai szakemberek szerint az idei okostelefonok 11 százaléka használhat majd teljesképernyős kijelzőt (vagyis 2:1-es képarányú, közel keret nélküli panelekről van szó), ez az arány 2020-ra azonban 80 százalékra emelkedhet. Mindez magával hozza majd a kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasókat, amelyek már jövőre debütálhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.