Hirdetés

Extra jó fej új funkciót kap a Netflix



|

A videószolgáltató megtehetné, hogy a feledékeny előfizetőktől csendben tovább szipkázza a pénzt, de inkább figyelmezteti őket.

Hirdetés

Manapság megszoktuk, hogy a vállalatok, a szolgáltatók, meg úgy egyáltalán mindenki a zsebünkben turkál. Díjakat fizetünk lassan a levegővételért is, és persze azt is teljesen egyértelmű keserű pirulaként nyeljük le, hogy egyre több mindenért fizetünk havidíjakat az internettől az áramszolgáltatáson át a különféle szórakozási lehetőségekig, felhőtárhelyig és így tovább. Szóval egyeseknek akár fel se tűnik, ha a sok-sok folyamatos havi kiadás egyike-másika feleslegesen potyog ki a számlánkról.

Hirdetés

A Netflixszel is ez lehet a helyzet, például akkor, ha annak idején nagy nekibuzdulásában valaki előfizetett a film- és sorozat-streamelő szolgáltatásra, aztán szépen megnézte az összes őt érdeklő tartalmat, és amikor nem jött helyette egy ideig újabb, el is felejtette az egészet. Közben pedig a számláról hónapról hónapra kicsúszik a havi előfizetés összege, ami nem olyan vészesen nagy ahhoz, hogy akár sikeresen elrejtőzzön az összes többi kiadás közé.

A Netflix simán megtehetné, hogy hagyja az ilyen gyakorlatot - a bevétel az bevétel, és magára vessen, aki nem figyel oda, mire folyik el a pénze. De a vállalat most kifejezetten jó fejnek bizonyult, legújabb bejelentése szerint ugyanis pont ezt az élethelyzetet segít orvosolni ahelyett, hogy sunnyogva kasszírozna a feledékenyektől is.

Ezután, ha valakinél azt tapasztalják, hogy egy éve nem használta aktívan a szolgáltatást, üzenetben kérdeznek rá, hogy szüksége van-e még az előfizetésére. Ha pedig az illető erre nem reagál, vagy egy további rövid időszakon keresztül nem indít el valamilyen streamelt tartalmat, automatikusan leállítják az előfizetését. Egyébként arra is van lehetőség, hogy ha valaki még ezután kap csak észbe, hogy bizony neki mégis égető Netflix-hiánya van, az inaktiválást követő 10 hónapon belül bármikor újraindíthatja a havidíjas konstrukciót, és visszakapja minden beállítását.

Most pedig gyorsan tessék fejben végigvenni, milyen egyéb, rendszeres havi költséggel járó szolgáltatást használunk, hátha találunk néhányat, amiről elfeledkeztünk, és nem annyira kedvesek, mint a Netflix.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.