Hirdetés

Extra olcsó laptopot és hozzáillő Windowst dobhat piacra a Microsoft



|

Egy friss pletyka szerint a Windows 11 SE-vel eredhetnek a Chrome OS nyomába a redmondiak.

Hirdetés

Tavasszal még úgy tűnt, hogy az eredetileg dupla képernyős eszközökhöz bejelentett Windows 10X lesz a Microsoft csodafegyvere az oktatási szektorban egyre népszerűbb Chrome OS ellen, ám ez az operációs rendszer végül sosem készült el, helyette pedig megkaptuk a Windows 11-et.

Most azonban ismét felröppent, hogy a redmondiak nem hagyják annyiban a dolgot, és nem csak egy új Windowst, de egy olcsó laptopot is harcba küldenek a Chromebookok offenzívájának megfékezésére.

Hirdetés

A Windows Central meg nem nevezett forrásai szerint a laptop fejlesztése Tenjin kódnéven fut, de esélyes, hogy végül Surface Laptop SE néven dobják piacra. A portál úgy tudja, hogy ez a Lenovo 100W vagy a HP Stream-szériához hasonlóan kifejezetten az oktatási intézményeknek (óvodától a 12. osztályig) szánt olcsó termék lesz, melyet nagy mennyiségben vehetnek és menedzselhetnek az ügyfelek.

Ami pedig a specifikációkat illeti, a Windows Central teljesen műanyag házra, 1366X768-as felbontású 11,6 colos kijelzőre, Intel Celeron N4120 processzorra és 8 GB RAM-ra számít. Az olcsóság jegyében állítólag portokban sem fog bővelkedni a laptop: egy USB-A, egy USB-C és egy jack-bemenet kerül majd rá az AC-csatlakozó mellé. Az árazásról nincs infó, de ha a Tenjin valóban a Chromebookokkal akar versenyezni, akkor 400 dollár alatti összegre számíthatunk.

Ennél is érdekesebb, hogy a pletykáról beszámoló cikk szerint a Microsoft egy Windows 11 SE nevű új operációs rendszerrel is készül a géphez, ami oktatási célú speciális funkciókat tartogat, és a gyengébb hardvereken is jól fut majd.

A Windows Central megkérdezte a céget az újdonságokkal kapcsolatban, a redmondiak azonban nem kommentálták a pletykát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.