Hirdetés

Ez a bő félmilliárd forintot érő bitcoin-kincsesláda azé lehet, aki lecsap rá



|

A megközelítése nem lesz könnyű, de akinek sikerül, viheti a szajrét.

Hirdetés

Érdekes reklámfogást eszelt ki a LunarCrush nevű cég, amely a kriptovaluták piacáról szolgáltat információkat ügyfeleinek. A vállalat ugyanis 62 bitcoint, azaz nagyjából másfélmillió dollárt (bő 525 millió forint) ajánl fel, és ezt bárki megszerezheti.

A látszólag őrültségnek tűnő ötletben persze van egy kis csavar: a mesés vagyont rejtő kriptotárca kódjáért egészen a Holding kell utazni.

Hirdetés

A LunarCrush ugyanis a Lunar Outpost nevű cég MAPP Lunar Rover holdjárójának egyik alkatrészébe vési bele a 62 bitcoint rejtő kriptotárca kódját. Az űrkutató jármű a SpaceX Falcon 9 rakétájának fedélzetén utazik majd a Holdra, még az idei év során.

A holdjáró a 14,1 millió dolláros Tipping Point küldetés részeként landol a Holdon. A NASA által 2020-ban felajánlott összegre lecsapó Nokia feladata az lesz, hogy a Földet kísérő égitest felszínén hozzák létre az első működőképes 4G kommunikációs rendszert.

A MAPP holdjáró az égitest déli pólusa közelében érhet földet, itt kell tehát keresni a Nakamoto__1 kódnevű bitcoin-tárca kódját. Érdekesség, hogy az akciót kiötlő LunarCrush képviselői szerint a cégnek jelenleg nem áll rendelkezésére a 62 bitcoin, ezért adományokból, illetve NFT-gyűjteményük darabjainak áruba bocsátásából remélik összeszedni az összeget.

Pontosabban az összeg négyszeresét, ugyanis 25 százalék megy majd a Holdra, további 25 százalékból pedig a bitcoinnal kapcsolatos fejlesztéseket, és természettudományos oktatási projekteket finanszíroznak.

A fennmaradó 50 százalék pedig a Lunar Outpost fejlesztési költségeit fedezi.

Az akcióval párhuzamosan, jövő kedden 24 000 NFT-t is kibocsátanak, amelyek darabjáért 250 dollárt kell fizetni.

A Holdra eljutó kalandoroknak meg kell találnia a MAPP holdjárót, majd egy kisebb fémlap lecsavarozása után tudják kiolvasni a pénz begyűjtéséhez szükséges kódot. A Lunar Outpost egyébként további szponzorációs megoldásokkal is próbálkozik, a holdjáró fedélzetén például NFT-ként megvehető rakományhelyeket kínálnak, bár az egyelőre nem teljesen világos, hogy ezekkel mit kezdhetnek majd a tulajdonosok.

Joe Vezani, a LunarCrush vezérigazgatója egy sajtóközleményben kifejtette, hogy az ötlet szándékosan egy elérhetetlen célt szeretne kitűzni a földlakók elé, hogy ezzel is az űrkutatással kapcsolatos innovációk felpörgetését ösztönözzék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.