Hirdetés

Ez a fényképező már 400 megapixeles fotókat is készít



|

Egy szoftverfrissítést követően a Fujifilm GFX100 fényképezőgépe már 400 megapixeles képek készítésére is alkalmas.

Hirdetés

A GFX100 a Fujifilm közepes formátumú fényképezőgépe, tavaly jelent meg a piacon, és a tesztek szerint kiváló. Persze nem átlagos felhasználásra készült, ezt lehet sejteni a 10 000 dolláros árcédulájából is. És abból, hogy most érkezett hozzá egy firmware-frissítés, amelynek a telepítése után már 400 megapixeles képek készítésére is alkalmas a gép (az eredeti 102 megapixel helyett). 

Hogyan lehetséges ez? A fényképező egy sor RAW fotót készít többféle stabilizációs technológiával (a szenzor is tud mozogni), majd 16 fotót kombinál a Pixel Shift Combiner szoftver a 400 megapixeles DNG RAW fájlhoz, amit már profi szerkesztőprogrammal lehet alakítani. 

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen komoly fényképezőnél még értelme is lehet a 100-400 megapixeles képeknek, nem úgy, mint a törpe szenzort használó mobilos kameráknál. Egy átlag fotósnak persze már a 100 megapixel is nagyon nagy túlzás, de akkor mire jó ez a 400 megapixeles mód? 

A Fujifilm szerint az algoritmus megőrzi a részleteket és a színhűséget, így ideális digitális archiválásra például. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.