Hirdetés

Ez a kütyü garantálja, hogy LOL-t csak az írhasson, aki tényleg nevetett



|

Ha valaki csak hangosabban fújta ki a levegőt egy mém láttán, az ne csináljon úgy, mintha a térdét csapkodta volna.

Hirdetés

Az LOL rövidítés mögött a Laughing Out Loud, vagyis a "hangosan nevetni" kifejezés bújik meg, mára azonban teljesen átértelmeződött a szó a csevegők körében. A különböző chatablakokba napjában többször írjuk be a rövidítést ha valami vicceset vagy meglepőt látunk, akkor is, ha egyébként nemhogy hangosan, hanem egyáltalán nem nevettünk a kép, videó vagy cicás gif láttán.

Ezt elégelte meg Brian Moore, a LOL Verifier alkotója. A készülék egy mikrofon segítségével érzékeli, hogy a felhasználó nevetett-e, és csak ebben az esetben engedi leírni a kifejezést, a nevetés tényét pedig egy hivatalosnak tűnő zöld pipával igazolja is.

Hirdetés

Moore a saját nevetési mintáját használta a gépi tanulás alapjául, amivel a szoftver dolgozik. Ha viszont valójában nem is nevettünk a reakció előtt, akkor az eszköz kicseréli a beírt szövegrészletet, például arra, hogy "ez vicces volt".

Az ilyen ötletek persze addig viccesek, amíg Mark Zuckerberg vagy Elon Musk be nem építi őket valamelyik új projektjébe, de azért reméljük sosem fogunk odáig eljutni, hogy arckifejezéssel kelljen verifikálnunk egy kacsintós emojit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.