Hirdetés

Ez a mini PC reggelire megeszi a gépedet



|

A Gigabyte apró gépe nem csupán erős, olyan, akár egy ementáli sajt: ennél több csatlakozó már el sem férne a házon - leszámítva egyet, ami viszont nagyon hiányzik.

Hirdetés

Elrajtoltak a legújabb Gigabyte Brix Pro mini-PC-k, amelyeknek elődei itthon is viszonylag sikeresek, hiszen közel komplett gépet szerezhetünk nagyon kompakt házba szerelve, reálisan alacsony áron. Az ilyen miniatűr számítógépek természetesen mobil alapokra épülnek, így asztali PC létére azért túl komoly teljesítményre eddig nem lehetett számítani. A Brix Pro ezen (is) igyekszik változtatni.

 

Hirdetés

1 liternyi PC

A Brix Pro-t fektetve és állítva is tarthatod, sőt, a fémházba szerelt PC-t VESA konzollal a monitor hátuljára is rejtheted. A kis méret ellenére a teljesítményre nem lesz panaszod, ugyanis odabent a 11. generációs Intel Tiger Lake CPU-k dolgoznak, amiből akár az i7-es csúcsmodellt is választhatod. Az 1,16 literes gép másik érdekessége, hogy odabent nem egy, hanem mindjárt két darab M.2 foglalat várja az SSD-ket, sőt, az egyik hely immáron PCIe 4.0-s, vagyis a ma elérhető leggyorsabb adattárolókat építheted be.

És ha már modern szolgáltatások, a Wi-Fi 6 mellett nem hiányzik a 2,5 GbE LAN vezérlő sem, amit kiegészít még egy szintén Intel 1 GbE LAN modul, hogy egyszerre akár több hálózatra is kapcsolódhass. Itt még nem ért véget a szolgáltatások listája: hátul megdöbbentően sok, összesen 4 darab HDMI 2.0a port várja a 4K-s monitorokat (60 Hz-es frissítéssel), vagyis komplett kijelzőfalat is elvezérelhetsz ezzel a minigéppel. És ha mindez még nem lenne elég, egy Thunderbolt 4 portot is bevethetsz. Ez a villámgyors tárolók mellett a külső VGA boxok miatt fontos, így akár egy RTX 3080-at is hozzákapcsolhatsz majd (persze ez nagyon drága mulatság, de a lényeg, hogy a lehetőség adott).

 

A miniatürizálás árnyoldala

A sok jó tulajdonság után nézzünk néhány kevésbé szép részletet. Egyrészt a gép árát: készül belőle hasonlóan felszerelt Core i3-as modell is, de várhatóan ez sem lesz kétfillér - a kis méret mindig látványosan megdobja az árat, pláne úgy, hogy a platform is vadonatúj. A megjelenés sem most lesz, legkorábban novemberben emelhetsz le ilyen PC-t a szaküzlet polcáról. Magánál a gépnél nekünk így első ránézésre az előlapi Type-C port hiányzott nagyon (bár 4 darab USB 3.2 azért került ide is), illetve csak reménykedni tudunk, hogy csendes gép lesz a Brix Pro, és nem fog terhelés során bosszantóan visítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.