Hirdetés

Ez a mobilos teszt kideríti, hogy ittas állapotban vagy-e



|

A kutatók a mobilok gyorsulásmérőit használták fel arra, hogy kiderítsék, ittas-e az adott készülék használója.

Hirdetés

A kutatók egy tanulmányban arról értekeztek, hogy az okostelefonok gyorsulásmérői mennyire alkalmasak arra, hogy mérjék a használójuk alkohol befolyásoltságának mértékét. A szenzorok ugyanis meg tudják mutatni a különbséget a józan és az ittas ember mozgása között. Alapvetően a szenzor adatai közül azokat vették figyelembe a leginkább, amelyek a kacskaringós járásról árulkodtak. 

Hirdetés

A mobilos teszthez a Phyphox appjára van szükség, ez Androidra és iOS-re is elérhető. A telepítés után meg kell nyitni a programot, ami a gyorsulásmérő adatait képes lesz begyűjteni. Ezután már csak sétálni kell 10 lépést egyenes vonalban előre, majd vissza. A teszt leállítása után érdemes még később többször elvégezni az adatgyűjtést az összehasonlításokhoz. 

A tesztek során sok számítást alkalmaztak, a mobilokat övre rögzítették, és némi alkohol fogyasztása után ismételgették a sétákat. A végeredmények alapján a mobilok gyorsulásmérői valóban jelezhetik az ittas állapotot, persze további kutatásokra van szükség, hogy kiderüljön, mennyire megbízhatóan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.