Hirdetés

Ez a robot az embereknél tízszer gyorsabban festi ki a lakásokat



|

Egy perc alatt majdnem négy négyzetmétert képes lefesteni a robot, ami már egy dubaji luxusépítkezésen bizonyított.

Hirdetés

Eddig is vitathatatlan volt, hogy a robotok és az automatizáció kora nem a jövőben vár ránk, hanem már elérkezett. A gyári munkánál viszont már sokkal kifinomultabb feladatokat is képesek ellátni a különböző automaták, mint a téli olimpia cateringes robotjai, vagy épp az orvosi célra bevetett robotok.

Egy szingapúri cég a szobafestés felgyorsítására talált ki egy nem túl bonyolultnak tűnő, de hatékony megoldást, amivel nagyon úgy tűnik, hogy a korai vevőik is elégedettek.

Az Eternal Robotics Myro nevű modellje azt ígéri, hogy egyenletes vastagsággal viszi fel a festéket a falra, a gyors, percenként 3,7, óránként pedig akár 92 négyzetmétert lefedő robot munka közben pedig folyamatosan ellenőrzi, hogy a fallal párhuzamosan álljon, a sarkokat alaposan fesse ki, de például az ablakokat, és más felületeket kihagyjon.

Hirdetés

A belmagasság tekintetében 3,1 méteres falakkal is megküzdő Myro nemrég Dubajban bizonyított, így hosszabb távra is bebiztosította egyik első ügyfelét.

Beszámolók szerint az Egyesült Arab Emirátusokban luxusingatlanokat építő Emaar Properties először egy tesztre vetette be a falfestő robotokat, amik egy lakást, amit korábban négy napig tartott volna kifesteni, négy óra alatt letudtak.

A próbamunka pedig olyan jól sikerült (és gyorsan a végére értek), hogy további projektjeiket, amik kifejezetten luxuskategóriás lakóingatlanok, szintén a Myro segítségével valósítják meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.