Hirdetés

Ez a Samsung chip hajthatja az AirTag következő generációs riválisait



|

Új UWB chipet mutatott be a Samsung, amely akár az autóiparban is szerephez juthat.

Hirdetés

Az Apple még 2021 tavaszán dobta piacra az ultraszéles-sávú (Ultra-Wide Band, UWB) technológiára épülő AirTag követőt, amely azóta számos esetben bizonyította, hogy valóban képes az elveszett holmik megtalálására.

Habár ezzel valószínűleg az almás cégé a legismertebb ilyen termék, valójában nem ők az első szereplők a piacon, mások mellett a Samsung is beelőzte őket a néhány hónappal korábban megjelent Galaxy SmartTaggel. A koreaiak később egy fejlettebb variánssal (SmartTag+) is előrukkoltak, most pedig egy új chippel szeretnének teret hódítani.

Hirdetés

A gyártó ugyanis nemrég leleplezte a saját fejlesztésű UWB chipjét, az Exynos Connect U100-at, amely nem csak a saját termékeiben, illetve nem csak a követőkütyükben köszönhet vissza. Az U100 egyetlen, energiatakarékos hardverben egyesíti a rádiófrekvenciát, a flash memóriát és az alapsávon (baseband) történő kommunikációt, a gyártó pedig mobil és IoT-eszközökbe, illetve autóipari felhasználásra szánja.

"Az Exynos Connect U100 erős biztonsággal kombinálja a kifinomult távolságmérési és helymeghatározási képességeket, hogy lehetővé tegye az emberek és a mindennapi tárgyak közötti hiper-összeköttetést, számos új alkalmazási lehetőséget kínálva a pozicionálás és helymeghatározás területén."

- mondta az újdonságról Joonsuk Kim, a chipért felelős Connectivity Development Team ügyvezető alelnöke. Az UWB chip fokozott biztonságáért a beépített STS (Scrambled Timestamp Sequence) funkció gondoskodik, amely eszközszinten titkosítja az adatcsomagok időbélyegeit. A Samsung nem árulta el, hogy mikor és milyen termékekben láthatjuk a chipet, de nem lennénk meglepve, ha ez hajtaná a SmartTag következő változatát, és ha más gyártók is bevetnék a saját megoldásaikban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.