Hirdetés

Ez a telefon kell neked, ha utálod a meglepetéseket



|

A Nokia viszonylag erős és hazánkban is népszerű a középkategóriában, az 5.4-es modellel pedig ezen pozícióját igyekszik még tovább erősíteni.

Hirdetés

Meglepődtünk, amikor december közepén meghívást kaptunk a Nokia új telefonjának bemutatójára, ám a meglepetések ennyiben ki is merültek, ugyanis a kínai HMD abszolút biztonsági játékot játszik és nem bocsátkozott semmiféle kísérletezésbe.

Csak a legfontosabbak

A Nokia 5.4 elődei egészen szépen fogytak és fogynak hazánkban, mégpedig viszonylag barátságos áruk és Android One mivoltuk miatt. Utóbbi komoly fegyvertény a Nokiák mellett, ez ugyanis garantálja, hogy a frissítések időben, egyenesen a Google-től érkeznek a telefonra 2 nagy frissítésig és 3 évnyi biztonsági támogatásig.

Trendi külső nélkül ma már nehéz telefont eladni, és erre a Nokia 5.4 tervezésekor is figyeltek. Az előlapon vékony kávák és egy apró kameralyuk van mindössze, ami a kijelzőt megzavarhatja - bár alulra azért odafért a Nokia felirat. Alul Type-C és jack port vár, illetve nem hiányzik a dual SIM üzemmód és a tárhelybővítés sem. A hátlapon egy villámgyors ujjlenyomatolvasót tapogathatsz ki, illetve a 4-részre osztott, köralakban elhelyezett, nagyjából 1 mm-t kiemelkedő kameraszigetet, amelyen

a 48 MP-es fő kamera a legfontosabb.

Emellett használható még az 5 MP-es széleslátószögű lencse, a 2 MP-es mélység érzékelő és a szintén 2 MP-es makró azonban már kevésbé idézi a felsőbb kategóriát. Extra, hogy lesz éjszakai mód és egyedi vízjeleket is tehetsz fotóidra automatikusan.

 

Hirdetés

A műanyagházas telefont egy Snapdragon 662 SoC hajtja 4 GB RAM és 64 GB tárhely kiegészítésével, ami teljesen általános, sem 5G, sem speciális GPU, sem eSIM, sem extra modern Gorilla Glass, sem 90/120/144 Hz-es frissítés, sem extra tárhely nem jár a telefonnal. A 6,39"-os kijelző sem OLED, sőt, felbontása elmarad a FHD-től (720×1560), ami azért csalódás. Szintén nem fog meglepetésként érni a 4000 mAh-s akkumulátor és a mindössze 10 wattos "gyorstöltés".

Nem mulasztotta el kiemelni a Nokia, hogy a Counterpoint Research elemzése szerint népszerűek a gyártó termékei és második éve a Nokia (a HMD) vezeti a mobilgyártók megbízhatósági listáját, ideértve a hardver megépítési minőségét, a szoftveres és biztonsági frissítéseket is.

Nincs rossz telefon, csak rossz árazás

Ami extrát el lehet mondani a Nokia 5.4-ről, az a modern külső mellett a jó főkamera, az Android One rendszer (10-zel érkezik és hamarosan 11-re frissíthető), az arcfelismerő selfiekamera és a dedikált Google Asszisztens gomb. A többi paraméter teljesen átlagos, aminek fényében a várhatóan 70 ezer forintos ár igen magasnak tűnik, ráadásul mindezt tovább rontja, hogy hiába a december közepi bejelentés, kapni várhatóan csak január végétől lehet majd a Nokia 5.4-et.

Egyértelmű, hogy ezt a telefont nem a kísérletező kedvű, gamer, 5G-re áhítozó felhasználóknak készítette a Nokia. Ha sikerül 50 ezer forint alatt szolgáltatóhoz behozni, esetleg a nyitóárán faragni, akkor a belépőszinten számíthat némi sikerre, de ne feledjük, hogy 2021 eleje az új telefonbejelentésektől lesz hangos és egészen biztosan érkezik jó néhány kihívója az 5.4-nek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.