Hirdetés

Ez a töltő 5 perc alatt pumpálja 100 százalékra a mobilt



|

300 W-os gyorstöltőt mutatott be a Redmi, a Xiaomi almárkája.

Hirdetés

Az MWC 2023 árnyékában a Xiaomi alá tartozó Redmi is tartott egy apró bemutatót, amiről akár le is maradhattatok volna, mi azonban szerencsére figyeltünk. A kínai gyártó a hivatalos Weibo-profilján tett közzé egy videót azzal kapcsolatban, hogy sikeresen teszteltek egy 300 W-os töltésre alkalmas megoldást. Ehhez egy módosított Redmi Note 12 Discovery Editiont használtak, amiben 4100 mAh-s akkumulátor dolgozik. Ezt kevesebb, mint 5 perc alatt töltötték maximumra.

A készülék kevesebb, mint 2 perc alatt érte el az 50%-os töltöttségi szintet. Ezen a ponton a töltő a 290 W-os sebességnél is járt, itt azonban lassulni kezdett, ahogy a telefon akkumulátora is közeledett a 100%-hoz. Ugyan a valós sebesség sosem érte el a bemutató alatt a 300 W-ot, az eredmény így is lenyűgöző.

Hirdetés

Egy posztban aztán további információkat is kaptunk. A gyártó beszámolója szerint az adapterben 50 védelmi mechanika található, ami valószínűleg azért is felelős, hogy a töltés tempója sosem ment 290 W fölé, és ezáltal nem terhelte túl a Note 12 Discovery módosított akkumulátorát.

A Redmi Note 12 Discovery Edition tavaly októberben jelent meg, eredetileg egy 4300 mAh kapacitású akkumulátorral, 210 W-os HyperCharge technológiával. Az 9 perc alatt töltött 100%-ra, szóval már az is igencsak lenyűgöző teljesítmény volt. Ehhez képest a Redmi Note 12 Pro+ "csak" 120 W-os töltésre képes, bár az 5000 mAh-s akkumulátora valamelyest kárpótolhatja a felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.