Hirdetés

Ez az app lefordítja, hogy mit mond a macskád



|

Itt a MeowTalk nevű app, ami mesterséges intelligencia segítségével valódi szöveggé fordítja le, hogy nyávogással mit mond nekünk a macskánk.

Hirdetés

Bár a tapasztaltabb macskatartók a kedvencük legapróbb rezgéseiből is tudják már, hogy a cicájuk épp mit szeretne tudatni velük, ennek ellenére sokan álmodnak róla, hogy legyen egy lehetőség a nyávogás lefordítására, hogy ténylegesen is értsük, vajon mit mondanak nekünk a macskák. Most itt az első olyan app, ami pontosan erre vállalkozik: valódi szövegre fordítja le a macskák nyávogását. 

Az Amazon korábbi mérnöke, Javiar Sanchez munkásságának köszönhető az Akvelon cég MeowTalk nevű appja. Ez emberi nyelvre fordítja le a nyávogást, mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével. A működést egy külön webinár formájában magyarázta el a cég. 

Hirdetés

Maga az app annál pontosabb, minél több mintát adunk neki egy konkrét macskáról. Az ötlet az, hogy ha jól működik az app, akkor biztosra tudjuk majd, ha a cica enni szeretne vagy a figyelmünket akarja felkelteni. Vagy azt, hogy épp hagyjuk békén mára. 

A fejlesztések jelenleg is zajlanak, de a prototípus már elérhető iOS és Android rendszerű mobilokra is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.