Hirdetés

Ez az év legjobb okostelefonja



|

Több kategóriában is győztest hirdetett a mobiltelefonos technológiákra koncentráló Global Mobile Awards.

Hirdetés

A tegnapi nappal lezárult a mobiltelefonos iparág legfontosabb rendezvénye, a barcelonai Mobile World Congress, melynek újdonságairól az írott hírek mellett a Tech Szakkör Podcast legfrissebb adásában is meséltünk nektek.

A történetét egészen 1987-ig visszavezető rendezvény elengedhetetlen eleme a Global Mobile Awards (GLOMO) díjainak kiosztása, amely egyéb kategóriák mellett minden évben meghirdeti az adott esztendő legjobbnak ítélt készülékét.

Hirdetés

A 2023-as MWC-n az iPhone 14 Pro, a Google Pixel 7 Pro, a Nothing Phone (1), a Samsung Galaxy Z Flip4 és a Galaxy S22 Ultra versengett az abszolút bajnok díjáért, végül az Apple aktuális csúcsmodelljének győzelmét hozva.

"A Legjobb okostelefonnak járó díj a kiemelkedő teljesítményt, az innovációt és a vezető szerepet ötvözi a 2022 januárja és 2022 decembere között piacon lévő mobilok elemzésével, amelyet a világ vezető független elemzői, újságírói és influenszerei végeznek el.

- írják a díjról a szervezők. Az iPhone 14 Prónak kedvező döntést egy 16 tagú zsűri hozta meg, benne olyan cégek elemzőivel, mint a Canalys, az IDC vagy az Omdia. A legjobb okostelefonnak járó díj a "Device" (eszköz) kategóriában került kiosztásra, amelyen belül az Apple az egész iparágat befolyásoló "Disruptive Device Innovation" alkategóriában is győzedelmeskedett. Ezt az elismerést az iPhone 14-szériában debütált műholdas segélykérés funkcióval húzták be a cupertinóiak, amelyre válaszul a piacvezető chipgyártó, a MediaTek is bejelentette, hogy a jövőbeli hardverei támogatni fogják a szatellites kapcsolatot.

Ami pedig a többi kategóriát illeti, a GLOMO számos további szempontból díjazta a mobilos iparág szereplőit, köztük például a szebb jövőt ígérő "Tech4Good", a digitalizációs törekvéseket méltató "Digital Everything" és a haladó szellemű kormányzati kezdeményezésekért kiosztott "Government Leadership Award" kategóriákkal. Ezek győztesei az MWC honlapján böngészhetők.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.