Hirdetés

Ez az oldal megmondja, körülbelül mikor juthatsz itthon koronavírus-oltáshoz



|

Igen, létezik már Covid-oltás kalkulátor, persze nem hivatalos, és csak a jelenlegi helyzet alapján kalkulál, de legalább nem fog tetszeni a végeredmény.

Hirdetés

Magyar nyelvű, Covid-19 Oltási Sorrend Kalkulátor néven futó weboldalt szúrt ki a 24.hu. A Veronai Egyetem PhD-hallgatója, Pál Tibor az Omni Calculator projekt részeként hozta létre az oldalt, minek segítségével megtudhatjuk, Magyarországon nagyjából hányan várakoznak még előttünk koronavírus-vakcinára, illetve azt, körülbelül mikor kerülhetünk sorra. 

Ennek kiszámolására a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett prioritási sorrend, továbbá a Központi Statisztikai Hivatal hetente frissülő oltási hajlandóság felmérése, valamint a már beoltott lakosok számának alakulása szolgál alapul.

Ahhoz, hogy valaki megtudja, hogy ő maga mikor számíthat oltásra, néhány alapvető információt kér el tőle az oldal - például életkor, munkaterület vagy krónikus betegség -, a paraméterek beállítása után pedig azonnal kiszámolásra kerül, hogy hozzávetőlegesen hányan várakoznak még előtte.

Hirdetés

"Mivel a jelen helyzetben arra kényszerültem, hogy távoktatás keretében folytassam nemzetközi tanulmányaimat, felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mikor kaphatom meg a COVID-19 védőoltást és utazhatok újra külföldre biztonságosan. E kérdés számos ismerősömben felmerült, ami arra késztetett, hogy megalkossak egy kalkulátort, ami megoldást adhat a problémára" - reagált Pál Tibor a 24.hu megkeresésére. 

Az oldalon mindemellett a témával kapcsolatos további hasznos információk is olvashatók, valamint gyakran feltett kérdésekre is választ adnak. Nyilván nem hivatalos álláspont ez a jóslat, és csak az ismert tényezőket (abből is a jelenlegi számokat és információkat) tudja számításba venni, szóval ha 2022 végére szól a jóslat, azért még ne sírjuk el magunkat, sok minden változhat még addig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.