Hirdetés

Ez gyors volt: máris sikerült feltörni az Apple AirTag-et



|

Ám a jelek szerint szerencsére nem egy rosszindulatú hackernek sikerült a manőver.

Hirdetés

Nemrég debütált az Apple vadonatúj kütyüje, az AirTag, amit használva felkutathatjuk eltűnt cuccainkat, így mindenképp egy hasznos apróságról van szó. Természetesen sokan gyorsan rá is vetették magukat az almás vállalat újdonságára, így kiderült például az, hogy megfelelő óvatossággal lehet rá lyukat fúrni, és időközben egy német biztonsági hacker arra is rájött, hogyan lehet feltörni a korongban lévő mikrokontrollert.

Hirdetés

A stacksmashing néven tevékenykedő szakember a Twitteren tudatta a nagyvilággal, hogy sikerült megbabrálnia az AirTag mikrokontrollerét, habár valószínűleg nem volt egyszerű a folyamat, mivel saját állítása szerint többórányi próbálkozás és két korong tönkretételét követően sikerült elérnie a kívánt eredményt.

A hackernek így sikerült is módosítania a kütyü NFC URL-jét, szóval amíg egy gyári AirTag a Find My weboldalát nyitja meg, addig a megbabrált eszközön keresztül más oldalra is át lehet irányítani a felhasználót. Egy ilyen törést követően pedig a kevésbé jóindulatú hackerek akár adatlopáshoz is használhatják az Apple korongját.

Remélhetőleg a videó hatására az Apple kitalál majd valamiféle védelmet, mivel a feltört AirTag-ek akár még komoly problémákat is okozhatnak a későbbiekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.