Hirdetés

Ez lehet az iPhone 16 Pro nagy kamerás újdonsága



|

Egy gyártópartnernek köszönhetően derülhetett ki, mivel készül az Apple a jövő évre.

Hirdetés

Az Apple éveken át kimaradt az androidos mobilokat jellemző megapixel-versenyből, tavaly viszont az iPhone 14 Pro és a Pro Max is a korábbinál négyszer nagyobb, 48 megapixeles felbontású szenzort kapott, amely az ún. "stacked" (halmozott, egymásra helyezett) konstrukció révén gyenge fényviszonyok között is jól teljesít.

Egy friss jelentésből setjhető, hogy a jövőre érkező iPhone 16 Pro-széria is erre a területre fog rágyúrni egy még fejlettebb érzékelő segítségével.

Hirdetés

A beszállítói lánccal kapcsolatos elemzéseket szállító Ming-Chi Kuo ugyanis nemrég arról írt, hogy az Apple-t kiszolgáló Sony kapacitásai jövőre is le lesznek kötve, mivel az iPhone 16 Pro egy felső kategóriás stacked szenzort igényel majd. A 9to5Mac szerint ez azt jelenti, hogy a cupertinóiak egy új, fejlettebb kamerás érzékelőt szánnak a 2024-es csúcsmodellekbe.

A portál azt is tudni véli, hogy melyik lehet ez a hardver. A Sony időközben bemutatott egy új szenzort, amely külön rétegekre választja a pixeltranzisztorokat és a fotodiódákat. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy azonos pixelszám mellett jóval több, nagyjából kétszer annyi fényt fogadjon be az érzékelő, vagyis sokkal jobban teljesítsen gyenge fényviszonyok mellett.

A japánok már élesben is piacra küldték a megoldást a saját gyártású Xperia 1 V okostelefonban, a 9to5Mac pedig úgy okoskodik, hogy Kuo jelentése alapján valószínűleg az iPhone 16 Pro/Pro Max is ezt a hardvert fogják megkapni. Így a 2024-es zászlóshajók nagy kamerás újdonsága a gyenge fényviszonyok közötti fotózás felturbózása lehet, illetve az új stacked szenzor a nagy kontrasztú megvilágítás (amikor nagyon fényes és árnyékos részek is vannak a kompozíción) esetén is látványosabb eredménnyel fog dolgozni.

Ez persze már dupla spekuláció, hiszen már Kuo jóslata is csak egy tipp, a 9to5Mac pedig erre húzott rá egy további találgatást, így ennek megfelelően érdemes kezelni az információt. Ami viszont biztató, hogy Kuo jelentése szerint az iPhone 15-ös alapmodellek is stacked szenzort kapnak, ez pedig ismét megerősíti azt a korábbi pletykát, hogy idén már a belépő iPhone-ok is 48 megapixeles kamerával érkeznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.