Hirdetés

Ez lesz az Android P egyik apró, de hasznos újítása



|

A nagyító funkció segítségével sokkal könnyebb lesz a másolás és a beillesztés.

Hirdetés

Az androidos felhasználók tudják, hogy a robotos rendszert futtató okostelefonokon nem mindig könnyű szöveget kijelölni, másolni és beilleszteni. Ehhez hosszan nyomva kell tartani a képernyőt egy szó fölött, majd megjelenik egy eszköztár a kapcsolódó műveletekkel. 

Hirdetés

Ezután a kijelölés jobb és bal szélét a kívánt irányba húzhatjuk, módosítva ezzel a kijelölt szövegrészt. Bár mindez jobb, mint az eddigi megoldások, de még messze nem tökéletes. Az Android P ezért bevezeti a nagyító funkciót, amivel könnyebb lesz szöveget másolni és beilleszteni. 

Az új funkcióval továbbra is két pontot kapunk, ami a kezdetben kijelölt szó két végén helyezkedik el a hosszú lenyomás után. A kurzort azonban sokkal precízebben mozgathatjuk az Android P-ben, ugyanis a kijelölt szöveg fölött egy nagyított ablak jelenik meg. Ez minden felületen működik, nem csak szöveggel - vagyis akár egy képre zoomolásnál is bevethető. 

Azt sajnos továbbra sem tudjuk, hogy az Android P nevében mit jelent a P betű. Azt viszont igen, hogy a fejlesztések menetrend szerint haladnak, nemrég megérkezett a harmadik béta is. A következő is közeledik, a végleges rendszer pedig már augusztus végén megjelenhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.