Advertisement

Ez lesz az Android Q egyik nagy trükkje

|

A multi-resume funkciónak hála valódi multitaskingra is képes lesz a Google következő mobil operációs rendszere.

Az Android már több éve rendelkezik natív támogatással a többablakos funkciókhoz, vagyis megnézhetünk két appot ugyanazon a kijelzőn, egyszerre. Most azonban, hogy jönnek az összehajtható okostelefonok, a Google szeretné elérni, hogy a multitasking jobb legyen, mondjuk olyasmi, mint az asztali operációs rendszerekben. 

Hirdetés

Éppen ezért az Android Q már úgynevezett multi-resume funkcióval újít

Az Android mindeddig (általában) két appot engedett egyszerre megjeleníteni, és ezekkel nem feltétlen lehetett egyszerre műveleteket végezni. Aktív ugyanis mindig csak az egyik volt, a másikat leállította a rendszer. Amikor rányomunk a másik appra, a szerepek megfordulnak. Emiatt tehát nem feltétlen látjuk a legújabb üzeneteket, illetve a háttérbe küldött app is leállítja a videók lejátszását. 

Az Android Q új funkciója azonban már lehetővé teszi, hogy a készülékek minden appot aktívként kezeljenek a többablakos módban. Mivel ez a gyártókon múlik majd, ezért nem minden eszköz támogatja ezt az újítást. Ezen felül ráadásul az appok fejlesztőinek is fel kell készülniük az újításra, a kód módosításával. 

Értelemszerűen nem minden appnak van szüksége arra, hogy éjjel-nappal aktív legyen. Ha minden megnyitott app aktív lenne a többablakos módban, akkor feleslegesen terhelnék a rendszert és rövidítenék az üzemidőt. 

Az új funkcióból a legjobban az összehajtható mobilok profitálnak majd, de azért a normál okostelefonokon és tableteken is hasznos lesz. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra » Advertisement

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.