Hirdetés

Ez lesz az első Huawei mobil, ami már HarmonyOS rendszerrel érkezik



|

A szivárgások szerint mégis használja majd mobilon az új rendszerét a Huawei, ugyanis nem mindegyik Mate 30-ra kerül EMUI 10.

Hirdetés

A Huawei a HarmonyOS rendszerének a bemutatója után is kitartott azon kijelentése mellett, hogy az okostelefonjai a jövőben is Androidot használnak majd, a HarmonyOS mobilfronton pedig csak B-tervet jelent. Ennek ellenére a szivárgások arra utalnak, hogy míg a Mate 30 Pro és a Mate 30 Android Q-t és az új EMUI 10-et futtatják majd, addig a Mate 30 Lite a HarmonyOS rendszerrel érkezik

Hirdetés

A korai pletykák már júliusra várták a Mate 30 Lite-ot, a négy kamerás eszköz végül nova 5i Pro néven érkezett, így a másik rendszerrel szerelt változat Mate 30 Lite néven jöhet. Állítólag szeptember közepén. 

Amennyiben a két készülék a rendszert leszámítva nagyjából ugyanaz, akkor 6,26 hüvelykes LCD kijelzőre, Kirin 810 chipre, fúrt szelfikamerára lehet számítani. Hátra 48 megapixeles fő szenzor, 8 megapixeles ultraszéles, egy makrókamera és egy mélységérzékelő kerülne, a hátlap alá pedig 4000 mAh-s akku, 20 wattos gyorstöltéssel. 

A Mate 30 Pro és Mate 30 modellekre kerülő EMUI 10 pedig új ikonokat, új animációkat, a külsős appokra is kiterjesztett sötét módot hoz majd magával. A felület még reszponzívabb lesz, a GPU Turbo 3.0 sem hiányzik majd, illetve a Multi-screen funkcióval még könnyebb lesz PC-re kapcsolódni. A HiCar pedig az autóhoz kapcsolódást garantálja majd, ilyenkor az autó kijelzőjén irányítható a zene, a navigáció és egyebek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.