Hirdetés

Ez lett volna az elkaszált Microsoft Surface Mini



|

Evan Blass specifikációkat és renderelt képeket is előásott a mini táblagépről.

Hirdetés

A Microsoft Surface Mini táblagépe eredetileg 2014-ben jelent volna meg, az utolsó pillanatban azonban a redmondiak elkaszálták a projektet. A tabletet ennek ellenére már láttuk néhány kiszivárgott anyagban - Evan Blass most pedig részletes specifikációkat és renderelt képeket is előásott róla. 

Hirdetés

A Surface Mini ezek alapján meglehetősen szokatlan eszköz lett volna a maga korában, persze garancia nem volt a sikerre. Az Iris kódnevű tábla 7,5 hüvelykes, 1440 x 1080-as kijelzővel rendelkezett, 4:3-as képaránnyal és 5-ujjas multitouch-csal. A Surface Tollat szintén támogatta, ami a dobozban is benne lett volna. 

A többi Surface táblával szemben ez kézi számítógép lett volna, de azért kapott egy beépített, háromállású támaszt. A színválaszték fekete, piros és kék volt. 

Nem hiányzott a készülékből a 802.11n-es WiFi, a Bluetooth 4.0, a sztereó hangszórók, a dupla mikrofon, az 5 és 2,1 megapixeles kamerák, a microSD-olvasó, a jackcsatlakozó és a microUSB port. A 32 GB tárhelyű, 1 GB RAM-mal ellátott verzió mellett volt egy 64 GB / 2 GB-os modell is. 

A leggyengébb pontja az volt a tabletnek, hogy Windows RT futtatására tervezték, ami viszont nem volt képes a hagyományos, x86-os chipekre írt szoftverek futtatására, tehát a Windows-programok nagyjával nem boldogult. Mivel sem a Windows RT, sem a Windows Phone nem lett siker, a szakadék óriásinak bizonyult. 

Érdekesség, hogy a Windows 10 hamarosan az ARM-alapú processzorral szerelt eszközökön is működik, tehát ez a gond kilőve - Surface Mini viszont nem valószínű, hogy lesz, elvégre a tabletek (főleg a kicsik) már egyáltalán nem jelentenek slágert. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.