Hirdetés

Ez már biztos: nem egyesül az iOS és a macOS



|

Tim Cook azt mondja, hogy nem alkusznak meg, és nem kötnek kompromisszumokat - külön rendszer marad az iOS és a macOS.

Hirdetés

A múlt év végén a Bloomberg előállt egy sztorival, amely szerint az Apple összeolvasztaná az iOS és a macOS operációs rendszereit azért, hogy minden appból legyen egy egységes verzió, ami az iPhone, iPad és Mac eszközökön egyaránt fut. Az appokat érintőkijelzővel, valamint egérrel és billentyűzettel ugyanúgy lehetne használni. Állítólag a házasítást már idén meglépné az Apple. 

Hirdetés

Az óriás azonban nem ezt a stratégiát választotta, és Tim Cook, az Apple ügyvezetője maga magyarázta el egy interjúban, hogy miért is külön rendszer az iOS és a macOS. Cook szerint mindkét rendszer hihetetlenül jó, mert az Apple elérte, hogy abban legyenek jók, amikben kell. Az ügyvezető szerint a két rendszer házasítása megalkuvásokkal és kompromisszumokkal járna. 

Hozzátette, hogy bár az Apple mindezek hatására hatékonyabb céggé válna, mindez nem erről szól. Mindez arról szól, hogy az emberek kezébe olyan dolgokat adjanak, amiket arra használhatnak, hogy megváltoztassák a világot vagy kifejezzék a kreativitásukat, szenvedélyüket. Éppen ezért ez a házasítás dolog, amire egyesek úgy rákattantak; nem az, amire a felhasználók vágynak - egészítette ki a véleményét Tim Cook. 

Mivel Cook egyértelműen elutasította a két rendszer összeolvasztását, ezért van rá esély, hogy a Bloomberg által emlegetett Marzipan projekt végül arról szól majd, hogy az iOS-re és a macOS-re fejlesztők megoszthatnak bizonyos eszközöket, és könnyebben dolgozhatnak a másik rendszerre. Így bár nem lesznek univerzális appok, a Mac App Store-ba új életet lehelhetnek. Az ugyanis messze nem olyan sikeres, mert az iOS-es App Store. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.