Hirdetés

Ez már túl retró: valaki bakelit lemezt csinált a Windows 95 hangjaival



|

Ha pedig összejön a megalkotójának, még piacra is akarja dobni a korongot.

Hirdetés

Igaz, hogy nem tökéletes, de a Windows 10 mellett végtelenül távolinak tűnik, hogy egykor olyan, mai szemmel nézve rendkívül egyszerűnek tűnő rendszereket is használtunk, mint például a Windows 3.0. Ugyan arra már biztosan kevesen emlékeznek, a Windows 95-höz feltehetőn jóval többen tudunk valamilyen élményt társítani: jót és rosszat is vegyesen.

Felidézni ezeket az emlékeket többféleképpen is lehet, jó módszernek tűnik például az az ötlet is, amely jelentősen megkönnyítené a múltba révedést, valaki ugyanis bakelit lemezre tette a Microsoft egykori csúcsrendszerének, a Win 95-nek a hangjait. Létezik-e ennél retróbb életérzés? Aligha.

Hirdetés

Egyelőre csak hobbiprojekt szinten értelmezhető a korong, a készítője azonban azt írta a Redditen, elképzelhető, hogy nemsokára elérhetővé teszi a webshopjában.

A bakelit mindössze 20 másodpercnyi felvételt tartalmaz, ennyit tesz ki ugyanis egyetlen alkalommal lejátszva az összes hangeffekt, ami annak idején benne volt a Windows 95-ben. Más felhasználók egyéb javaslatokkal is előálltak, de egyelőre úgy nézi, hogy az alkotó nem akarja bővíteni a repertoárt (amit láthattok is a borító alján).

Ide kattintva ti magatok is megismerhetitek az alkotó történetét, ha pedig az egész felvételre vagytok kíváncsiak, az sem vesz el sok időt az életetekből. Tisztára, mint egy kamerás kalózfelvétel...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.