Hirdetés

Ez most a világ legjobb mobilos kamerája... vagy mégsem?



|

Rendkívül szoros verseny alakult ki a telefonos képalkotók élmezőnyében.

Hirdetés

Sokat lehetne vitázni azon, jól alakult-e, hogy az iparág afféle aranystandardként tekint a DXOMARK mobilkamerás tesztjeire, a portál által közölt számokat ugyanis nem árt a helyükön kezelni, amiről néhány éve a népszerű youtuber, MKBHD készített egy remek magyarázó videót.

A DXOMARK helye azonban továbbra is megingathatatlannak tűnik, így természetesen annak is van hírértéke, hogy az oldal nemrég frissítette a világ legjobb mobilos kameráit listázó rangsorát, új bajnokot avatva a népes mezőnyben.

Hirdetés

Az aktuális aranyérmes pedig nem más, mint a március 21-én megjelent Oppo Find X6 Pro, amely a februárban piacra dobott Honor Magic5 Prót taszította le az első helyről. A verseny azonban rendkívül szoros: az Oppo aktuális üdvöskéje 153 összesített ponttal büszkélkedhet, míg a Huaweiből kivált Honoré 152-vel. A kép pedig még ennél is árnyaltabbá válik, ha még jobban a számok mögé pillantunk.

A részeredmények alapján ugyanis a Honor Magic5 Pro az öt figyelembe vett alkategóriából háromban (fotózás, zoom, előnézet) is előzi az Oppo Find X6 Prót, amely így csupán a 4 ponttal jobbra értékelt (148 pontos) videózási képességeinek, illetve a hajszálnyival ügyesebb (pontszámra viszont megegyező, 80 pontos) háttérelmosásnak köszönheti az összesített előnyét.

Aki tehát ad a DXOMARK szavára, és a lehető legjobb mobilos fotókat akarja lőni, annak továbbra is a Honor Magic5 Pro mellett kell döntenie, míg videózásban az Oppóé az egyértelmű előny. A portál egyébként az X6 Pro esetében a remek éjszakai teljesítményt, a konzisztens képminőséget, az éles részleteket és a kiemelkedő portrékat dicsérte, negatívumként pedig a bőrtónusok időnkénti túlszaturáltságát és a HDR-előnézet hiányát hozta fel.

Az Oppo Find X6 Pro egy Hasselblad-kalibráción átesett tripla kamerarendszert kapott, amelynek mindegyik lencséje (széles, ultraszéles, periszkópos zoom) 50 MP-es felbontást kínál, míg a videózásban a 4K/60 fps és az 1080p/240 fps formátumok jelentik a határt, Dolby Vision támogatással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.