Hirdetés

Ez nem vicc: retteg a Google és a Microsoft



|

A két óriás attól tart, hogy sötét napok elé nézünk, ha a Broadcom megveszi a Qualcommot, és az Apple malmára hajtja a vizet.

Hirdetés

A jelentések szerint a Google és a Microsoft egyaránt retteg attól, hogy a Broadcom megveszi a Qualcommot. Mint tudjuk, a Broadcom részvényenként 70 dollárt adna a cégért, ami 105 milliárdos vételi ajánlatot jelent. 

Hirdetés

Ennyiért a Qualcomm nem eladó, de részvényenként 80 dollárért talán már igen. Egyes források szerint talán hajlandó kifizetni ezt az összeget is a Broadcom, azonban első körben megpróbálja a saját jelöltjeivel leváltani a Qualcomm igazgatótanácsát, és így elfogadtatni a jelenlegi vételi ajánlatot. 

A Google és a Microsoft viszont úgy vélik, hogy sötét napok elé nézünk, ha ez bekövetkezik; és azt sejtik, hogy a Broadcom az Apple malmára hajtja majd a vizet. 

Miközben az Apple és a Qualcomm olyan komoly jogi vitába keveredett, hogy megszakították az üzleti együttműködést, és az Apple inkább az Inteltől szerzi be az iPhone-okba kerülő modemeket jövőre; addig a Broadcom vezére már jelezte, hogy a sikeres üzlet után kész megállapodni az Apple-lel, és minden vitás ügyet ejteni. 

A Google és a Microsoft szerint az új gigavállalat minden tekintetben az Apple érdekeit tartaná szem előtt, ami azért is nagy probléma, mert a Microsoft a Windows 10-es hibrid PC-kkel igyekszik megszorongatni az Apple-t és az iPadeket, ráadásul új korszak is elindult nemrég a Snapdragon SoC-s hibridekkel. A Google partnergyártóinak nagyja pedig Qualcomm chipeket tesz az okostelefonjaiba. 

Még nagyobb gond lehet, hogy a Broadcom imádja a költségoptimalizálást, vagyis amit csak lehet, lefarag. A Google és a Microsoft szerint a Qualcomm felvásárlásával akár hirtelen vége is szakadhat az innovációknak a szektorban. 

A Qualcomm állítólag örül a Google és a Microsoft támogatásának, ugyanakkor felszólította az óriásokat, hogy ne hangoztassák a véleményüket az üzletről a nyilvánosság előtt. A Qualcomm látni akarja, hogy ki bírja-e préselni a remélt felárat a Broadcomból - úgy tűnik tehát, hogy mindennek és mindenkinek megvan a maga ára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.