Hirdetés

Ez történik az iPhone 11-gyel, ha hat hónapot tölt egy tó fenekén



|

Fél év után került elő egy pórul járt turista mobilja, amely meglepően jól bírta a hosszúra nyúlt fürdőzést.

Hirdetés

Noha az iPhone 11 IP68-as vízállósága csupán két méter mélységig és harminc perc időtartamig hitelesített, mégis előfordulnak olyan esetek, amikor csodával felérő módon jóval extrémebb körülmények dacára sem adja be a kulcsot az Apple okostelefonja. Nem is olyan régen írtunk arról a Kanadában megtörtént esetről, amikor valaki éjjel a jéghideg vízbe ejtette az iPhone-ját, reggel becsobbant érte, a készülék pedig szerencsésen megúszta a kalandot, ugyanis működött.

Ennél is izgalmasabb az a szintén kanadai történet (arrafelé úgy látszik, szeretnek fürdőzni a mobilok), melynek főszereplője egy iPhone 11-es modell. A szóban forgó készülék egy szeptemberi napon fényképezés közben kicsúszott tulajdonosa, Fatemeh Ghodsi kezéből. A Harrison-tó vízben elmerült okostelefont már nem állt módjában visszaszerezni, így belenyugodva a veszteségbe, lemondott róla.

Hirdetés

A nő nagyjából hat hónappal később SMS-t kapott, méghozzá a régi számáról, emiatt kezdetben arra gondolt, hogy a barátai tréfálkoznak, azonban később kiderült, hogy a becsületes megtaláló kereste a tó mélyéről előkerült telefon gazdáját. Mint arról a CBC beszámolt, egy házaspár bukkant rá az iPhone-ra búvárkodás közben. Clayton és Heather Helkenberg rendszeresen tisztogatják a tómedret, temérdek kacatot hozva a felszínre, melyek között lapult Fatemeh Ghodsi meglepően jó állapotban előkerült mobilja is.

Bár megsérült a hangszórója és a mikrofonja is, a készüléket - némi tisztogatást követően - be lehetett kapcsolni. A SIM-kártyának sem esett baja, így egy másik mobilba áthelyezve megismerhették a hozzá tartozó telefonszámot, és ez alapján már felkutathatták a tulajdonost.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.