Hirdetés

Ez történik, ha PC-hez csatlakoztatjuk a PlayStation VR2-t



|

Megtudtuk, képes-e kezelni a PlayStation 5-höz kiadott headsetet egy PC.

Hirdetés

Bár a Sony az utóbbi években elkezdett nyitni a PC felé, és egyre több, korábban PlayStation-exkluzív játéka jelenik meg a platformra (legutóbb például a Returnal), azért nagyon is szeretné megmutatni, hogy a legjobb játékélményt a PlayStation 5-től kaphatjuk, akár hagyományos módon, akár VR-ban játszanánk. Ahogy az első PlayStation VR-t, úgy utódját, a praktikusan elnevezett PlayStation VR2-t sem egy PC-kompatibilis eszköznek álmodta meg, de azért a The Verge újságírója, Tom Warren tett egy próbát.

A headset USB-C kábelét az AMD Radeon RX 6800XT-jén található USB-C porthoz csatlakoztatta, a Windows pedig reagált: másodlagos kijelzőnek érzékelte, ugyanakkor a felbontását 1080p-re korlátozta. (A PSVR2 szemenként 2000x2040-es felbontással működik).

Hirdetés

A SteamVR viszont természetesen nem tudta értelmezni az eszközt, várta, hogy egy VR-szemüveg csatlakozzon a géphez. Megfelelő driverek hiányában ez teljesen érthető.

A PSVR2-re vágyó PC-sek otthon barkácsolt segédszoftverek megjelenésében reménykedhetnek, mint amilyen a Trinus PSVR vagy az iVRy, amelyekkel az eredeti PSVR-t lehetett PC-kompatibilissé tenni. Sajnos nehezebb dolguk lesz a fejlesztőknek a számos új technológia miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.