Hirdetés

Ezek a mobilok adják le a legtöbb sugárzást



|

A német sugárvédelmi hatóság megvizsgálta, hogy mely okostelefonok adják le a legtöbb és a legkevesebb sugárzást.

Hirdetés

Időnkénti mindenkiben felmerül, hogy vajon fenyegetést jelent-e az egészségére a mobilja által leadott sugárzás. A német sugárvédelmi hatóság legújabb jelentése fényt derített rá, hogy melyek azok az okostelefonok, amelyek a legtöbb sugárzást adják le. Az értékeket watt per kilogrammban adták meg. 

Hirdetés

A legtöbb sugárzást az adatok szerint a Xiaomi Mi A1 adja le, 1,75 wattot kilogrammonként. Második a OnePlus 5T, de a lista élére kerültek az olyan népszerű modellek is, mint a OnePlus 6T, a Google Pixel 3 XL és Pixel 3 vagy az Apple iPhone 8. 

Érdemes megjegyezni, hogy nincs olyan konkrét érték, ami fölött veszélyes lenne egy okostelefont használni. A német Der Blaue Engel mindenesetre 0,60-as érték alatt ad ki minősítést, ami azt jelenti, hogy a "toplista" élén lévő készülékek több mint kétszer akkora sugárzást adnak le, mint amit ez a szervezet elfogadhatónak tart. 

Természetesen van lista a legkevesebb sugárzást leadó készülékekről is. A legjobban a Samsung Galaxy Note 8 és a ZTE Axon Elite teljesítettek, 0,17 watt per kilogrammos értékkel. Az LG G7 ThinQ és a Samsung Galaxy A8 holtversenyben következnek. A legkisebb sugárzást leadó mobilok listájának több felét egyébként Samsung eszközök alkotják, köztük a korábbi Galaxy S csúcsmobilok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.