Hirdetés

Ezek az Android 8.1 újdonságai



|

Megérkezett az Android Oreo 8.1-es verziójának a végleges kiadása.

Hirdetés

A Google kiadta az Android Oreo 8.1 végleges változatát, amelyet egyébként az Android Oreo Go kísér - ez utóbbi egy speciális verzió, a belépőkategóriás okostelefonokra. 

Hirdetés

A Google Pixel és Nexus okostelefonok tulajdonosai elvileg hamarosan megkapják az Android 8.1 végleges kiadását. Hivatalos változtatási lista még nincs, de a két fejlesztői előzetesből igazából már minden kiderült. Mik az Android 8.1 újdonságai?

A Neural Networks API például lehetővé teszi az appok számára a hardveres gyorsítás kiaknázását: ha van AI chip a mobilban, akkor azt veti be, ha nincs, akkor a processzort terheli meg. A Pixel Visual Core-t (ez csak a Pixel 2 és Pixel 2 XL eszközökben van) már külsős fejlesztők is használhatják, és a HDR+ módot is megkapják. 

A WebView-kísérletek észlelése miatt biztonságosabbá válik a böngészés, az appok másodpercenként már csak egy hangjelzést adhatnak. A Bluetooth-eszközök töltöttségi állapota látszódik majd a gyorsbeállításokban. 

Fejlődött az automatikus kitöltés, a sikertelen ujjlenyomatos feloldás hatására pedig kitilthatjuk azt, aki regisztrálatlan ujjlenyomatokkal próbálkozik. A Google idei mobiljai már három képernyőmóddal dolgoznak, videolejátszásnál nem torzítják a hangot, a Nexus 5X hangszórója többé nem némul el, és a hamburger, valamint a sör emojit is helyretették

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.