Hirdetés

Ezek is jól jönnek a Google-mentességhez



|

Mutatunk még néhány kiváló alternatívát a Google egyes szolgáltatásaira.

Hirdetés

Bár manapság a Google szolgáltatásai a legtöbb felhasználó életének ott vannak a mindennapjaiban, azért akadnak olyanok, akik Google-mentessé tennék az életüket. Van, aki az adatvédelem és a magánszféra miatt dönt így, akad olyan is, aki csak valami alternatívára vágyik. Legutóbb már mutattunk néhányat, most következzen még pár remek megoldás a Google-mentes hétköznapokhoz. 

Hirdetés

A Google Értesítő ellenfelei - mint a Talkwalker Alerts vagy a Mention

A Google Értesítő remek megoldás, ha szeretnénk egy szó felbukkanását követni új weboldalakon vagy a hírekben. Azért akadnak kiváló alternatívák, ráadásul ingyen. Ilyen például a Talkwalker Alerts, amely ugyanazt kínálja, mint a Google szolgáltatása, de még RSS-vizeken is evez. Aki valami még jobbat szeretne, fizetős megoldás is érdekli, és a közösségi médiát is lefedné, annak pedig ott a Mention. 

Ne a Google Naptárba, a Fruuxba írj bejegyzést

Egyesek szerint ha a Microsoft nem tüntette volna el a felvásárlás után a Sunrise nevű alkalmazást, akkor az lenne ma a legjobb naptár. Ennek hiányában a legtöbben a Fruux nevű szolgáltatást tekintik a Google Naptár legjobb alternatívájának. Keresztplatformos, nagyjából ugyanúgy működik, és más appokkal és oldalakkal is integrálható. 

A Google Fordító helyett fordíts a Microsoft Translatorral

A legtöbben nem gondolnánk, hogy létezhet bármi, ami megközelíti a Google Fordítót, esetleg valamiben jobb annál. Mégis érdemes tenni egy próbát a Microsoft Translator alkalmazásával. Egyesek szerint még annak is megéri váltania, aki egyébként a Google szolgáltatásait használja. Még a Microsoft Edge-hez is használható egy beépülő formájában.

Böngéssz a Google Chrome helyett az Operával

A Google Chrome sokak számára az elsődleges választás, ha böngészésre kerül a sor. Nem mindenki maradéktalanul elégedett persze. Ha pedig nem a Firefox vagy az Edge, akkor ott az Opera. Többen azzal érvelnek mellette, hogy olyan, mint a Chrome, csak jobb, van benne beépített VPN, és az akkuval is takarékosabban bánik. Jó hír, hogy támogatja a Chrome beépülőit is. 

A Google Csoportok helyett ott a Facebook - vagy a Mobilize

A Google Csoportok segítségével privát beszélgetőcsoportokat hozhatunk létre. Ugyanaz a koncepció, mint a Facebook csoportjainál vagy mondjuk a Mobilize esetében, de ez utóbbiak jóval több funkciót garantálnak. Azonnali üzenetküldés, elemzések, eseménykezelés és még sok más van a segítségünkre a nagyobb csoportokhoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.