Hirdetés

Ezek lehetnek a Xiaomi 12 Lite specifikációi



|

Úgy tűnik, a Xiaomi 12-es sorozatának eddig megjelent modelljei mellé először a Lite variáns érkezik, aminek egyesek már tudni vélik a specifikációit is.

Hirdetés

Áprilisban esedékes a Xiaomi legújabb csúcsmobiljait tömörítő 12-es széria megjelenése, aminek nemrég megismertük a hazai árazását is. Ahogy azt a korábbi generációknál megszokhattuk, a gyártó várhatóan további variánsokkal bővíti majd a felhozatalt, a csúcskategóriás Ultra verzió mellett egy visszafogottabb tudással rendelkező, Lite változatra számítunk. Ezek közül az utóbbiról több információ is megjelent a neten, igaz, nem hivatalos formában. A szivárogtatók amellett, hogy megmutatták, hogyan nézhet ki a Xiaomi 12 Lite, azt is elárulták, mit találhatunk a készülék belsejében.

Egy indiai újságíró által közzétett specifikációs listában - amihez ő is hozzáfűzte, hogy csak pletykált adatokat tartalmaz - az áll, hogy a képen lekerekített szélekkel ábrázolt kijelző 6,55 hüvelyk képátlóval rendelkezik majd, és Full HD+ felbontás, illetve akár 120 Hz-es képfrissítés mellett működik majd, ami a Xiaomi 11 Lite 90 Hz-es képernyőjéhez képest előrelépést jelentene.

Hirdetés

Az akkumulátor szintén nagyobb kapacitású lenne és gyorsabb töltést is engedélyezhet, a szivárgás szerint a 4500 mAh-s telepet 67W teljesítménnyel tölthetnénk, szemben a tavalyi Lite modell 4250 mAh kapacitású áramforrásával, ami 33W-os gyorstöltést támogatott. A tweet szerint az ujjlenyomat-olvasó pedig a képernyő alá kerül a készülék oldaláról.

Több ponton viszont teljesen megegyezhet a Xiaomi 12 Lite tudása az elődjéével, maradna a Snapdragon 778G processzor, a 8 és 8 GB RAM, illetve a 128 és 256 GB tárhely közötti választási lehetőség. Nem várható változás a hátlapi kamerarendszerben sem, a 64 MP-s (optikai képstabilizációt támogató) fő kamera mellett egy 8 megapixeles ultraszéles, illetve egy 5 MP-s makrókamera kaphat helyet a készüléken. A szelfikamera tekintetében egyenesen visszalépésre számít a szivárogtató, 20 MP helyett elmondása szerint csak 16 MP lesz ennek a szenzornak a maximális felbontása. Ami pedig az operációs rendszert illeti, az Android 12-re épülő MIUI 13-mal kalkulál a pletyka elindítója.

Hogy ez a csomag mennyire lesz csábító a vásárlóknak, az minden bizonnyal nagyban múlik az árazáson.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.